Woensdag 26 april

Tentoonstelling Francoise van Lynden-Banzet

10:00 | Museum Veere

De tentoonstelling Françoise van Lynden-Banzet (1922-2021), fabuleus aquarelliste is te zien t/m 21 mei 2023.

 

Expositie van 'Het Zeeuws Palet'

12:00 | Kloostergangen van de Abdij

Expositie van ‘Het Zeeuws Palet’ van 24 april t/m 7 mei. Het gekozen thema is ‘Vogels’. Woensdag 3 mei is er een verrassing op onze expositie in de Kloostergangen door en met Expeditie NEXT, het nationale Wetenschapsfestival die dag in Middelburg. Deze dag zijn we al om 11.00 uur open. Kloostergangen van de Abdij, ingang Abdijplein te Middelburg. Open: dagelijks van 12.00-17.00 uur (ook op zondag). Toegang gratis.

 

Expositie Rijken

13:00 | Kapel van Hoogelande

Van 23 april t/m 7 mei is er in de Kapel van Hoogelande een tentoonstelling met werk van de familie Rijken te zien. De expositie is elke middag van 13.00-17.00 uur te bezoeken, Kapel van Hoogelande, Meinersweg 1, Grijpskerke. Toegang gratis.

 

Donderdag 27 april

Ringrijden Abdijplein Middelburg

8:00 | 

Het seizoen voor de ringrijders gaat traditioneel van start op Koningsdag. Op het Abdijplein in Middelburg organiseert de Middelburgse Ringrijdersvereniging een wedstrijd. Meer informatie en agenda: www.ringrijden.nl

 

Zing maar mee Westkapelle

19:30 | Westkapelle Herrijst

Sinds jaar en dag organiseert het Polderhuis ’Zing maar mee’ avonden, met accordeonbegeleiding. In diverse horeca-etablissementen houden we de Westkappelse zangtraditie hoog. Het gaat er niet om of je goed of slecht zingt, als het maar met passie is. Bundels met liedteksten zijn te leen dus iedereen kan meedoen. Het zingen begint altijd om 19.30 uur, toegang gratis. Locatie Westkapelle Herrijst

 

Vrijdag 28 april

Concert Tarkovsky Quartet

20:00 | Zeeuwse concertzaal

Op vrijdag 28 april staat het wereldberoemde Tarkovsky quartet in de Zeeuwse Concertzaal tijdens een nieuw festival, het Mostly Modern Festival. Dit festival is van 20 tot en met 30 april in de Zeeuwse Concertzaal en in de Oostkerk. Zie voor het gehele programma van dit festival de websites van de Zeeuwse Concertzaal en van de Oostkerk. Aanvang 20.00 uur.

 

Zaterdag 29 april

Straatmissie

13:45 | Petrus en Pauluskerk

Op zaterdag 29 april houdt de HH. Petrus en Pauluskerk in Middelburg een straatmissie vanuit deze kerk en op de Markt in Middelburg. U kunt een kaarsje aansteken, een intentie schrijven met wat u bezighoudt en in de intentiebus doen en/of in gesprek gaan met een priester of vrijwilligers. Op de markt wordt aan voorgangers een kaarsje aangeboden om in de kerk te branden voor het Allerheiligste. In de kerk klinkt serene muziek. De kerk is open van 13.45-16.00 uur.

 

Natuur in de stenen stad

10:00 | Muziektent Molenwater Park

Ben je benieuwd welke stoepplantjes er in Middelburg te vinden zijn, ga dan eens mee met deze excursie op zaterdag 29 april o.l.v. een IVN-natuurgids. Meer informatie: ivnwalcheren.nl/activiteiten

 

Floris Kortie met Camerata Trajectina

20:00 | Zeeuwse concertzaal

Camerata Trajectina - De keuze van Floris Kortie. Zaterdag 29 april 20.00 uur in samenwerking met Incanto. Ze staan in ons netvlies gegrift, de schilderijen uit de Gouden Eeuw. Vermeer, Hals, Rembrandt. En vaak zien we instrumenten en muzikanten op het doek vereeuwigd. Hoe kan het dat we zo weinig weten van deze muziek? Wat zou het oor moeten horen wat het oog al kan zien? Camerata Trajectina en Floris Kortie brengen muziek uit de Gouden Eeuw opnieuw tot leven.

 

Zondag 30 april

Zondagochtend concert

10:00 | Oostkerk

Een van de laatste compositie opdrachten die Ad van 't Veer, directeur van het Festival Nieuwe Muziek gaf, was aan de Amerikaanse componist Morton Feldman in 1987. Het stuk beleefd haar wereldpremière in Middelburg en wordt nu opnieuw uitgevoerd op zondag 30 april van 10.00 tot 11.00 uur in de Oostkerk. Kunstenaar Marinus Boezem van wie tijdens dit festival een kunstwerk is te zien, is een groot bewonderaar van de muziek van Feldman. Uitvoering door Nieuw Amsterdams Peil in het kader van het Mostly Modern Festival.

 

Brunsvik Trio met Curated Food event

12:15 | Oostkerk

Mostly Modern Festival - Curated Food Event II met Brunsvik Trio in de Oostkerk, zondag 30 april, aanvang 12:15 tot ca 14.30 uur. Designer food van de Foodcurators met livemuziek van het Brunsvik Trio en kunst van Marinus Boezem. Het Brunsvik Trio brengt werken van Christian Blaha, Gyorgy Kurtag, Orkun Agir. Het stuk van Orkun Agir beleeft haar wereldpremière en is een compositieopdracht van de Zeeuwse Concertzaal.

 

Torentjes van Westhove

8:00 | Kasteel Westhove

Vanaf zondag 23 april kun je in Kasteel Westhove weer op ontdekking. Samen met een gids van Staatsbosbeheer klim je tot boven in de torens! Het bezoek duurt ca. anderhalf uur en is te boeken via Staatsbosbeheer/uit-in-de-natuur

 

Rondleiding buitenplaats Moesbosch

10:00 | Huis Moesbosch

Op zondag 30 april om 10.00 uur organiseert IVN Walcheren een bijzondere rondleiding over de historische buitenplaats Moesbosch in Koudekerke. Wilt u eens wat meer weten over deze buitenplaats en alles wat er rondom groeit en bloeit, dan kunt u mee met een rondleiding door een IVN-natuurgids. Vertrekpunt: ingang/oprit huis Moesbosch, Vlissingsestraat 28 in Koudekerke. De excursie zal ongeveer 1,5 uur duren. Meer informatie: ivnwalcheren.nl/activiteiten

 

Maandag 1 mei

Workshop Kobo e-reader

10:00 | ZB Bibliotheek van Zeeland

Tijdens deze gratis workshop leer je hoe de de Kobo e-reader werkt, hoe je je aanmeldt bij de online Bibliotheek en hoe je boeken op de e-reader plaatst. Je dient wel enige kennis te hebben van de omgang met computers, een Online Bibliotheek-account te hebben en een eigen laptop mee te nemen. Deze workshop vindt plaats in de ZB, Kousteensedijk 7, 4331 JE Middelburg. Je kunt je voor deze bijeenkomst aanmelden in de ZB of online op de site van de ZB.

 

Dinsdag 2 mei

Workshops DigiD in Nimmerdor te Grijpskerke

10:00 | Dorpshuis Nimmerdor

Dinsdag 2 mei van 10.00-12.00 uur in Dorpshuis Nimmerdor, Bakkersland Grijpskerke. Gratis deelname. Veel organisaties hebben een mijn-omgeving op hun website. Dat is een apart gedeelte op de website, waar je alleen kunt komen door in te loggen. Bijvoorbeeld Mijn toeslagen van De Belastingdienst en Mijn UWV en Mijn Werkmap van het UWV. In deze workshop leer je hoe je zo'n mijn-omgeving gebruikt en hoe je veranderingen kunt doorgeven. Heb je nog geen DigiD? In de ZBBUZZ helpen wij je graag met het aanvragen hiervan. Heb je moeite met internet? Dan adviseren we je om eerst de gratis beginnerscursus Klik & Tik te volgen.

 

In zes avonden de Bijbel beter leren kennen

19:30 | De Hoeksteen

De komende maanden bieden de kerkelijke gemeenten de Hoeksteen en de Thomaskapel een gratis Bijbelcursus aan: Life Explored. De cursus bestaat uit zes avonden en vindt plaats in gebouw de Hoeksteen, Roozenburglaan 22 in Middelburg. Tijdens de avonden zal gezamenlijk onderzocht worden wie God is, wat Hij doet en geeft. Elke avond start met een gezamenlijke maaltijd. Cursusdata: 2, 16 en 30 mei,13 juni en 27 juni en 11 juli. Aanmelden via: hoopvoormiddelburg@gmail.com. Na bevestiging is uw aanmelding definitief.

 

Woensdag 3 mei

Workshop sieraden maken

13:00 | Polderhuis

Op woensdag 3 mei van 13:00-16:00 uur is er in het Polderhuis een Workshop sieraden maken. Amely laat twee verschillende technieken zien - een draagbaar resultaat is zeker! Wie meer wil doen kan dat voor een kleine bijdrage. Heb je een leren bandje of een ketting van stof? Graag meebrengen! Evenals een klein knijptangetje. Graag aanmelden voor 1 mei via amelyw@zeelandnet.nl

 

Lezing 'De papegaaien van Moshe'

19:30 | Polderhuis

Op woensdag 3 mei om 19:30 uur is er in het Polderhuis een lezing over het boek ‘De papegaaien van Moshe'. Dit boek is geschreven door Ineke Kievit-Broeze (voorouders Westkapelle) en zij zal deze avond vertellen hoe dit boek tot stand is gekomen naar aanleiding van een bijzonder verhaal van haar grootouders uit de Tweede Wereldoorlog. Het boek zal deze avond te koop zijn voor €14,00. Toegang gratis (max.60 personen). Zaal open vanaf 19:10 uur.