De Schroebrug in Middelburg
De Schroebrug in Middelburg Foto: Edwin Mijnsbergen

Verkeershinder door werkzaamheden aan Schroebrug in Middelburg van 30 mei tot 2 juni

Door: Edwin Mijnsbergen Algemeen

MIDDELBURG - Van dinsdag 30 mei 5.00 uur tot en met vrijdag 2 juni 7.00 uur zijn er werkzaamheden aan de Schroebrug in Middelburg. De Provincie Zeeland laat herstelwerkzaamheden uitvoeren aan de brug. Hoewel we overlast proberen te beperken, brengt het werk hinder met zich mee voor vaarwegverkeer. Tijdens de werkzaamheden kan de brug niet geopend worden. Wegverkeer kan grotendeels gebruik blijven maken van de brug.

Uit een recent onderzoek is gebleken dat er op korte termijn herstelwerkzaamheden nodig zijn aan enkele lasverbindingen in de ‘balanspriemen’ van de brug. De balanspriemen zijn de bovendelen van de ophaalbrug met daarin het tegengewicht. De Provincie Zeeland laat de mogelijk aanwezige scheurtjes in de lasverbindingen onderzoeken en waar nodig repareren en versterken. Op die manier gaat de brug niet alleen langer mee, maar voorkomt men ook grotere problemen met de brug zoals het kromtrekken van het wegdek.

Hinder
Vanwege de verkeersveiligheid, de doorstroming (aankomend vaarseizoen) en om te voorkomen dat de problemen groter worden, worden de werkzaamheden zo snel mogelijk uitgevoerd. Voor het uitvoeren van de herstelwerkzaamheden is een tijdelijke stremming van het vaarwegverkeer helaas noodzakelijk in de bovengenoemde periode. Voor het wegverkeer wordt nauwelijks hinder verwacht. Het fietsverkeer op de Schroebrug wordt afhankelijk van de werkzaamheden steeds omgeleid naar de andere zijde van de brug.