deelnemers Zeelandiarun
deelnemers Zeelandiarun Foto: Stichting Zeelandiarun

Zeelandiarun rijdt ook hun 35e editie door Zeeland

MIDDELBURG/VEERE - De 35e jubileum editie van de Zeelandiarun op 13 mei as rijdt weer door Zeeland. We doen deze editie o.a. Walcheren, Schouwen en Duiveland en de Bevelanden aan.


De Zeelandia-Run is oorspronkelijk opgezet om vooral de thuiswonende (geestelijk) mindervalide medemens een plezierige dag te bezorgen door hen in een zijspan of trike door het Zeeuwse landschap rond te rijden. 


Dat onze passagiers echt een prachtige dag hebben kun je alleen al zien aan die glunderende gezichten in het zijspan naast je. Dus onze doelstelling is op dat gebied zonder meer bereikt.


We vertrekken om 09.30 uur vanaf het stadhuisplein in Vlissingen en rijden eerst een lus over Walcheren om dan via de Scheldekeerring richting Haamstede te rijden waar we op boerderij de Molenberg onze lunchpauze hebben. Hier worden onze passagiers verwend in een grote tent met onder andere een Muziekcaravan en schmink ed. 


Daarna vertrekken we via de Zeelandbrug naar de Schelphoek bij Wolphaartsdijk waar men nog een ijsje krijgt. Hierna vertrekken we weer naar de start op het Stadhuisplein in Vlissingen waar we rond 17.00 uur arriveren.


De totale caravan bestaat uit begeleiding van politie/marechaussee; 70 verkeersregelaars op de motor. Ongeveer 100 zijspannen en trikes waar onze gasten in worden vervoerd. 


Tevens zijn er wat ondersteunende voertuigen, denk daarbij aan EHBO, sleepdienst en ANWB.[n]

route Zeelandiarun 2023