Woensdag 31 mei

'De kleur van een veldboeket'

6:00 | Atelier Hoed Gezien

De acrylschilderijen van Addie Nieuwenkamp-Midavainezijn te zien van 6 mei t/m 2 junivoor het raam bij atelier Hoed Gezien aan de Nadorstweg 38 te Middelburg.

 

Expositie Quilts

13:00 | Galerie Bank

Van 31 mei t/m 10 juni exposeren Marietje Peute-Provoost en Ria Vermazen-Koppejan met hun quilts in Galerie BANK Aagtekerke. De galerie is open van woensdag t/m zaterdag van 13.00-17.00 uur. Burg. Bosselaarstraat 4, Aagtekerke. Gratis toegang én parkeergelegenheid.

 

Wandeling

14:00 | Johanneskerk

31 mei + 18 juli + 11 augustus. Onder begeleiding van een gids: wandelen door prachtig Park Welgelegen te Serooskerke en Johanneskerktuin. Voor meer info: jomaiza21@zeeland.nl of 06-48831509. Start alle dagen om 14.00u bij de ingang Johanneskerk, Noordweg 3. Groepen mogelijk op afspraak.

 

Middelburgse verhalen

20:00 | Oostkerk

Frank Bokern en Johan Antheunisse geven een unieke voordracht over het crapuul van Maastricht en de krotbewoners van Middelburg. Frank Bokern publiceerde voorjaar 2022 'het boek ' Crapuul, Kroniek van een krottenwijk', dat inmiddels toe is aan de zevende druk. Johan Antheunisse is een kenner van de krottenhistorie van Middelburg en haar bewoners. De verhalen van de twee provinciesteden sluiten wonderwel op elkaar aan. Woensdag 31 mei 20.00 uur.

 

Donderdag 1 juni

Brocante en zo

9:00 | Lange Jan

Iedere donderdag een gezellige brocantemarkt op het plein bij de Lange Jan.

 

Tuinfeest

13:00 | Archipelschool De Lichtboei

Komt u ook naar het tuinfeest van Archipelschool De Lichtboei op donderdag 1 juni van 13.00u tot 15.00u? Locatie: Archipelschool De Lichtboei, Koudorpstraat 18, Westkapelle. De leerlingen van De Lichtboei leiden u langs hun moestuintjes en verkopen koffie/thee en taart, verse wafels, houten tuinaccessoires, plantjes en (gebruikte) boeken! De opbrengst komt ten goede aan de schoolbibliotheek.

 

Tentoonstelling rond thema 'Kust'

19:30 | Doopsgezinde kerk

In de Doopsgezinde Kerk te Middelburg is op dit moment een kleine tentoonstelling te zien rond het thema 'Kust'. Er hangen werken van diverse amateur-kunstenaars waaronder Arienne Molenaar en Erik Bolle. Rond datzelfde thema wordt er op donderdag 1 juni een avond georganiseerd met gedichten, kunst en harpmuziek. Aanmelding is niet nodig. Doopsgezinde Kerk, donderdag 1 juni om 19.30 uur, Lange Noordstraat 62 te Middelburg. www.dgwalcheren.nl

 

Nederlands Dans Theater

19:30 | Grote kerk Veere

Nederlands Dans Theater (NDT) keert donderdag 1 en vrijdag 2 juni terug voor een nieuwe dansvoorstelling in de Grote Kerk Veere, met ‘Cluster’ van choreograaf Edward Clug en ‘Ten Duets on a Theme of Rescue’ van choreograaf Crystal Pite. Er zijn nog een paar kaarten beschikbaar! Kaartverkoop via https://www.ndt.nl/agenda/ndt-2-in-grote-kerk-veere/

 

Vrijdag 2 juni

Bingo bij FC Dauwendaele

20:00 | FC Dauwendaele

Nog even een gezellige bingo avond in de kantine van FC Dauwendaele voor de zomerstop. Aanvang 20.00 uur.

 

Kennismakingsles

10:30 | Domburgsche Golfclub

Kennismakingsles op de Domburgsche Golfclub op vrijdag 2 juni om 10.30 uur. www.dormburgschegolfclub.nl

 

Fotune, my foe

20:00 | Zeeuwse concertzaal

Bertrand Cullier (klavecimbel) en Jord Homan (voordracht) presenteren Fortune, My Foe! een programma rond de liefdespoezië van Queen Elizabeth I en haar lieveling Sir Walter Ralegh, en de Engelse virginalisten rond William Byrd. I.s.m. St. Incanto. Zeeuwse Concertzaal, vrijdag 2 juni, aanvang 20:00 uur.

 

Zaterdag 3 juni

Ringrijden 2e klas-kampioenschap

8:00 | 

Ringrijden, een traditionele volkssport. In Aagtekerke vindt het 2e Klas-kampioenschap plaats. Meer informatie en de agenda: www.ringrijden.nl

 

Rommelmarkt

8:00 | De Graanbeurs

Rommelmarkt De Graanbeurs op het Damplein te Middelburg. Elke eerste zaterdag van de maand van 8:00 tot 16:00 uur. Toegang gratis. Voor meer informatie, zie Facebook: Snuffelmarkt Middelburg of schetsmarkten@zeelandnet.nl / 0118-624736.

 

Mannenontbijt in Polderhuis

9:00 | Polderhuis

Op zaterdag 3 juni is er weer een mannenontbijt in het Polderhuis in Westkapelle. Om 9 uur kunt u ontbijten met andere mannen in een gezellige setting. Deze keer komt Wilma, zij is werkzaam bij de recherche Zeeland West Brabant en houdt zich o.a. bezig met cybercriminaliteit en internetoplichting. Aanmelden kan tot donderdag 1 juni via info@polderhuiswestkapelle.nl of 0118-570700.

 

Geheimen van het getij

9:00 | Polderhuis

Zaterdag 3 juni om 9:00 uur organiseert het Polderhuis samen met IVN Walcheren een excursie (circa 1,5 uur) onder leiding van een ervaren IVN-gids over de bijzondere wereld van het getij. Aanmelden (voor 1 juni) via info@polderhuiswestkapelle.nl of 0118-570700. Geschikt voor alle leeftijden. Tip: Doe stevige schoenen of laarzen aan en neem eventueel een verrekijker mee als u die heeft.

 

Eco-Open-Tuindag

10:00 | Voedselbos de Langhe Laere

Eco-Open-Tuindag op 3 juni van 10.00-16.00 uur in het Voedselbos de Langhe Laere in Nieuw en Sint Joosland. Er zijn twee rondleidingen door Jos Willemsen, om 11.00 en om 13.00 uur. Het Voedselbos de Langhe Laere verkoopt haar producten. De Zadenbibliotheek Zeeland zal er zijn met gratis zaden. Er is een kleine plantenmarkt. Particulieren mogen ook zelf planten aanbieden die ze over hebben. Wel even opgeven bij wobbyl@gmail.com. Tuinen die meedoen zijn: Bioduin, Plantalia, Hof Ter Linde, Theetuin het Lokkertje, Voedselbos de Langhe Laere.


Open tuindag CitySeeds Middelburg

10:00 |

Wat gebeurt er in de tuinen tussen de flats aan de Driewegenhof in Dauwendaele? Vrijwilligers verbouwen daar op ecologische wijze groente voor mensen met een kleine beurs. Ook is een deel van de tuin aangelegd als voedselbos en zijn er bloemborders aangelegd. Wit u meer weten? Welkom op de de open dag, er is gelegenheid om zelf rond te kijken of aan een rondleidingen deel te nemen.

 

Stadswandeling met puzzelelement

11:00 | Markt

Op zaterdag 3 juni wordt er een stadswandeling met puzzelelement georganiseerd in het centrum van Middelburg. De opbrengst is bestemd voor Wycliffe bijbelvertalers in Azië, in een gesloten gebied. Startpunt is op de Markt in Middelburg. Er kan worden gestart tussen 11 en 13 uur. Aanmelden voor de wandeling is niet verplicht maar wel prettig. Mail hiervoor of voor vragen naar tfc@schriftgebruik.nl.

 

Bingo in het Bastion

14:30 | Het Bastion

Kleinschalige bingo middag bij het Bastion, de laatste voor de zomerstop. In september starten we weer, op de eerste zaterdagmiddag vd maand.

 

Expositie Sersooskerke, een Walchers dorp

14:00 | Johanneskerk

Johan de Visser begon in 1973 met het maken van pentekeningen. Onderwerpen zoekt hij dicht bij huis. Vanaf 2014 maakt hij tekeningen waarin het patroon van het stratenplan van Serooskerke een terugkerend detail is. Een eerste deel werd tijdens de Open Kerk 2018 geëxposeerd. In 2022 werd een tweede deel geëxposeerd. Deze expositie is een vervolg hierop en is iedere zaterdag van 14.00-16.00 uur te bezichtigen in juni in de Johanneskerk aan de Noordweg in Serooskerke.

 

Dansvoorstelling

19:30 | Stadsschouwburg Middelburg

Op zaterdag 3 juni organiseert de commissie dans van Zuid-West Nederland van de KNGU een theaterdemo dans in de Schouwburg in Middelburg. Aanvang 19.30 uur, zaal open vanaf 19.00 uur.

 

Zondag 4 juni

Michiel Paalvast en het ambacht van de kunstschilder

13:00 | Cultuurhuis Kuiperspoort

Michiel Paalvast combineert het ambacht èn de kunst van het schilderen in zijn schilderijen. Experimenterend en zoekend naar dat ene pigment dat net die juiste kleur geeft om zijn schilderijen te vervolmaken. Deze zondag zal Michiel Paalvast aan het werk zijn in het atelier van het Cultuurhuis Kuiperspoort en een indruk geven van hoe vroeger èn nu de kunstschilder zijn ambacht uitoefent.