Afbeelding
Foto: niet bekend

Veers Muziekfestival
op 10 juni

WESTKAPELLE - Brassband OKK Westkapelle organiseert op 10 juni 2023 het Veers Muziekfestival.


Het Veers muziekfestival is een tweejaarlijks festival wat elke keer door één van de 7 muziekverenigingen van de gemeente Veere in de eigen kern georganiseerd wordt. Het jaar 2023 staat in Westkapelle in het teken van het feit dat het 800 jaar geleden is dat het dorp stadsrechten kreeg. Daarom vonden ze het bij OKK een goed idee om het Veers Muziekfestival dit jaar in Westkapelle te laten plaatsvinden. Op 10 juni zullen daarom tussen 13.30 en 21.00 uur alle 7 verenigingen en het gezamenlijk leerlingenorkest optreden op de Markt.

De volgende verenigingen werken mee: Apollo Domburg: Apollo Brass is een flexibel inzetbaar groot koperensemble. Soms treden ze op in een kleine formatie van vier of vijf personen, maar je kunt hen ook vaak genoeg in volle sterkte bewonderen wanneer alle blazers en slagwerkers in actie komen. 

Crescendo Oostkapelle: Brassband Crescendo uit Oostkapelle is in 1898 opgericht en is, zoals het zelf zegt, het muzikale cement van het dorpsleven en treedt op bij veel gebeurtenissen. 

EMM-Serooskerke: Muziekvereniging Eendracht Maakt Macht is een fanfare orkest wat het hele jaar door een belangrijke rol speelt in de gemeenschap in Serooskerke, Grijpskerke eo. 

Luctor et Emergo Zoutelande: Muziekvereniging Luctor et Emergo bestaat uit een fanfareorkest, dweilorkest en maakt onderdeel uit van het Veers Leerlingenorkest. 

Veere's Genoegen Veere: Muziekvereniging Veere's Genoegen uit Veere is opgericht in 1921 en bestaat dus al meer dan 100 jaar. De vereniging bestaat uit ca. 60 leden. De basis van de vereniging is het fanfareorkest wat bestaat uit ca. 45 muzikanten. Naast het fanfareorkest kent de vereniging nog enkele andere onderdelen.

Voorwaarts Koudekerke: Voorwaarts is een enthousiaste muziekvereniging in harmoniebezetting en maakt ook deel uit van het Veers leerlingenorkest.

OKK Westkapelle: De vereniging bestaat op dit moment uit een brassband, een drumband en een looporkest. De brassband is het hoofdonderdeel van OKK en verzorgt per jaar 6 à 7 concerten. Tevens levert de vereniging haar muzikale bijdrage aan diverse gebeurtenissen in het dorp, zoals de jaarlijkse herdenking van oorlogsslachtoffers. In de vereniging staat het plezier voorop, maar het is uiteraard wel de bedoeling de muziek zo goed en mooi mogelijk uit te voeren.[n]