Podium 24h Mariëmbourg
Podium 24h Mariëmbourg Foto: Gérard Vankrevelen

Winst voor Boutens in 24h of Mariëmbourg

MIDDELBURG - Afgelopen weekend verschenen op het circuit van Karting des Fagnes 44 teams aan de start van de 24h van Mariëmbourg. Het evenement begon op vrijdagavond met de kwalificatie. Het BlueStar Racing team, waarvan Ruben Boutens al 15 jaar deel uitmaakt kwalificeerde zich op polepositie. De race bestond uit twee delen van 12 uur waarbij punten werden gescoord die het eindklassement bepaalden.


Met 24 uur, 24 pitstops, 1.138 ronden ofwel 1.536 kilometer voor de boeg begon het eerste deel van de race op zaterdagochtend met de altijd spectaculaire Le Mansstart. Samen met teamgenoten Romano Franssen, Eliano de Vos en Jules Vanhulle wist het team het eerste deel van de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Een foutieve pitstop op zondagochtend leverde BlueStar een kostbare straf op: een extra pitstop van 2 minuut 15 (bijna 2 ronden). Met nog 11 uur te gaan ging het team er eens goed voor zitten en bleef tot de eindstreep pushen. Na het vallen van de finishvlag werd de balans opgemaakt: 2 teams aan kop met gelijk aantal punten. De snelste kwalificatietijd op vrijdag besliste uiteindelijk de wedstrijd: BlueStar Racing Team wint, AP Motorsport tweede en Vankrevelen Racing werd derde.[n]