Abel Melens in de ILCA 4
Abel Melens in de ILCA 4 Foto: Dutch Youth Regatta

Zeeuws succes op North Sea Regatta

SINT LAURENS - Tijdens het pinksterweekend vond in Scheveningen de jaarlijkse North Sea Regatta plaats: het grootste zeilevenement op de Nederlandse Noordzee. Tientallen jonge en iets minder jonge zeilers streden om de overwinning in verschillende zeilklassen.

In de zeilklasse ILCA 4 nam Abel Melens uit Sint Laurens de eerste prijs mee naar Zeeland. Abel zit in de vierde klas van CSW Van de Perre en zeilt bij WV Braassemermeer.

Het was een zware regatta met stevige wind en forse golven. Abel, die in het Nederlandse Beloften Zeilteam (het Nederlands Trainings Team) zeilt, voerde na negen wedstrijden in pittige condities het klassement aan. Het evenement had ook een groot aantal (internationale) Olympische zeilers aangetrokken in de Olympische klassen ILCA 6 en ILCA 7.

Deze prestatie volgt op een prima resultaat van Abel op het Europees kampioenschap ILCA 4 in Cadiz, Spanje, afgelopen maand. De volgende stop voor Abel Melens is het Wereldkampioenschap ILCA 4 in juli in Volos, Griekenland.[n]