De jeugd heeft de toekomst

Voor al onze examenkandidaten zijn de examens achter de rug. Nu is het wachten op de uitslag van volgende week. Het is toch altijd weer spannend. Ben je geslaagd of niet, heb je mooie cijfers of met de hakken over de sloot. Er zal blijdschap zijn, maar ook teleurstelling. 


Ik hoop natuurlijk van harte dat er weer veel vlaggen wapperen in onze gemeente, met daar bovenaan de schooltas. Degene die nog een herkansing kunnen doen wens ik nu alvast heel veel succes toe! 


Sleutel
Ik vind het belangrijk dat leerlingen hun diploma halen omdat het zo nodig is voor hun toekomst. Momenteel zijn er heel veel banen, zodat het lijkt dat een diploma niet zo veel toevoegt. Maar tijden zullen veranderen. En dan zal het papiertje wel weer een belangrijke sleutel zijn voor een succesvolle toekomst. Dus herkansers: ga er voor!


Thuiszitters
Elk jaar is de dag van de examenuitslagen, de dag dat de vlaggen wapperen ook een moeilijke dag voor (ouders van) degene die geen examen hebben gedaan. Denk bijvoorbeeld aan de zogenoemde thuiszitters. Zij zijn gestart op school, met grootse plannen en verwachtingen. Maar het is niet gelukt, door omstandigheden gaan ze niet meer naar school en doen ze dus ook geen examen. En doordat ze geen examen doen lijkt er weinig toekomstperspectief te zijn. Helaas zien we dat door verschillende redenen er steeds meer thuiszitters komen.


Laten we met elkaar aan de slag blijven om voor alle kinderen te werken aan toekomstperspectief. Want we weten: wie de jeugd heeft de toekomst![n]