Start ZLM-Don Stadsloop vanaf de Markt in Middelburg
Start ZLM-Don Stadsloop vanaf de Markt in Middelburg Foto: RK Fotografie

Winst ZLM-DON Stadsloop voor de Vos en Engels

De ZLM-Don Stadsloop in Middelburg is vrijdag gewonnen door Patrick de Vos uit Zierikzee en Anjolie Engels-Wisse uit Middelburg. 


De ZLM-Don Stadsloop was ook dit jaar weer een geslaagde zonnige editie, waar jong en oud aan meedeed. 

Bij de Stadsloop van 7,5 km liepen ruim 400 lopers mee. Lopers konden individueel lopen, maar ook in een team van 4 lopers. De start en finish was op de Markt in Middelburg en het parcours bestaat traditiegetrouw uit 3 ronden van elk 2,5 km.


Uitslagen

Bij de mannen kwam Patrick de Vos net als vorig jaar als eerste over de finishlijn in een tijd van 23:11. Hij werd gevolgd door Okbazgi Kidane en Erwin Adan, die daarmee de tweede en derde plek van het podium pakten.

De drie snelste dames liepen de eerste ronde nog samen. Uiteindelijk pakte Anjolie Engels-Wisse de winst met een tijd van 28:01, voor Loura Kleinepier en Nelleke Balde. 

Zij vormden daarmee ook het snelste damesteam. 

Naast deze drie dames maakte ook Bianca van Aartsen deel uit van het team Blackpanters Runderground. 

Het snelste team bij de mannen was het team van BLVD 1, bestaande uit  Erwin Adan, Stefan Schrier, Ronnie Overgaauw en Ruud Hoosemans.


Meer dan 300 kinderen

Voorafgaand aan de Stadsloop kwamen de kinderen in actie. Bij deze Qui Vive Spektakelrun waren er dit jaar een groot aantal deelnemers. Meer dan 300 kinderen renden door de straten van de Middelburgse binnenstad, waarbij ze door en over meerdere luchtkussens konden klimmen. Na afloop was er een medaille en een ijsje als beloning![n]