Het kampioensteam: Noah, Marko, Marvi, Jayden, Eli en Anna.
Het kampioensteam: Noah, Marko, Marvi, Jayden, Eli en Anna. Foto: Andrej Miljoen

Jeugdteam LTC de Schenge pakt derde titel op rij

ARNEMUIDEN - Afgelopen zondag was het zover, de kampioenswedstrijd voor de jeugdige tennistalenten van LTC de Schenge uit Arnemuiden. Hier werd al enkele weken naar uitgekeken toen bleek dat De Schenge en concurrent De Sprink uit Oostkapelle nagenoeg gelijkwaardig aan elkaar zijn. Met een verliespunt minder was het al een mooie uitgangspositie en dat werd nog beter toen de concurrent vorige week nog een punt verspeelde en zodoende het Arnemuids kampioensteam zelfs met twee punten voorsprong en beter onderling resultaat begon aan de laatste (inhaal)wedstrijd uit bij MLTC in Middelburg. Vier punten waren zodoende genoeg om het kampioenschap binnen te halen.

Op deze prachtige zonnige zondagmiddag begonnen het grote Oekraiense talent Marvi Dehtiar en Noah Miljoen met hun enkelwedstrijden. Marvi wist met maar liefst 4-0, 4-0 te winnen en Noah moest alleen in de tweede set twee games afgeven. Op positie drie speelde de jongere Oekraiense broer Marko, die ook uitstekend kan tennissen; dat bleek wel weer door zijn ruime zege in twee sets. Intussen was Eli Miljoen ook bezig en hij had het een stuk zwaarder dan zijn drie teammaatjes. Met veel strijd en lange rally's sleepte hij de eerste set met 5-3 eruit. Onder het het toeziend oog van de ouders en teamgenoten liep hij vlot uit in set twee. Ook teamspelers Anna Verbeek en Jayden de Heide, die beide net aankwamen van een tennistoernooi in Kapelle, waren nog net op tijd om getuige te zijn van het winnende punt van Eli en daarmee het kampioenspunt voor het team. Werkelijk waar een fantastische prestatie weer na eveneens kampioenschappen in het voorjaar 2022 en najaar 2023. 

Na een luid applaus en gejuich bij de winst van Eli, werden er nog de twee dubbels gespeeld, welke ook beide in Arnemuids voordeel werden beslist. Marvi en Marko speelden een prima wedstrijd en sloten het seizoen af met 5-4, 4-1 winst. 

Het sterke koppel Jayden en Noah hadden geen enkele moeite met hun tegenstanders en kregen zelfs geen game tegen. Al met al weer een prachtig seizoen, waarin van de maximaal te behalen 42 punten er maar liefst 37 werden gewonnen. 

Voor de beide broers-koppels in dit team, was het helaas wel de laatste wedstrijd voor De Schenge. Eli en Noah emigreren naar Frankrijk in de zomer en Marvi en Marko zullen gaan trainen en ook competitie gaan spelen bij MLTC.

Voor nu een einde aan dit mooie sportvoorjaar en de talenten gaan nu lekker de zomer in met diverse leuke jeugdtoernooien.[n]