Woensdag 7 juni

HZine studententijdschrift

14:23 | HZ Middelburg

HZine is het eerste studententijdschrift van de HZ University of Applied Sciences. Het tijdschrift zal aankomende week voor het eerst aan de buitenwereld getoond worden met een bijeenkomst op de HZ in Middelburg. Het blad zal daarna zowel fysiek als online verkrijgbaar zijn: www.hzine.nl. Informatie: hzine.info@gmail.com

 

Expositie Quilts

13:00 | Galerie Bank

Van 31 mei t/m 10 juni exposeren Marietje Peute-Provoost en Ria Vermazen-Koppejan met hun quilts in Galerie BANK Aagtekerke. De galerie is open van woensdag t/m zaterdag van 13.00-17.00 uur. Burg. Bosselaarstraat 4, Aagtekerke.

 

Donderdag 8 juni

Brocante en zo

9:00 | Lange Jan

Iedere donderdag een gezellige brocantemarkt op het plein onder de Lange Jan.

 

Umami is Japans voor heerlijk

15:45 | Cinema Middelburg

Gabriel Carvin ontvangt als de leidende chef-kok van Frankrijk zijn derde Michelin ster. Waar andere chef-koks uitzinnig blij zouden zijn, is Gabriel na de winst diep ongelukkig. Uit wanhoop wendt Gabriel zich tot hypnose, waardoor hij zich een verlies van een culinaire wedstrijd van jaren geleden ineens weer herinnert. Dat is voor hem reden om op zoek naar geluk, zichzelf en de bijzondere smaak van umami. Umami is een smakelijke en culinaire zoektocht. Te zien in de Grote Zaal van Cinema Middelburg vanaf 8 juni: https://www.cinemamiddelburg.nl/umami

 

Vrijdag 9 juni

'Bij-kletsen met onze imker'

13:30 | Terra Maris

Op vrijdag 9 juni tussen 13.30 en 15.30 uur neemt elk half uur de huisimker van Terra Maris de bezoekers mee in de fascinerende wereld van de bijen. Je betaalt alleen de entreeprijs voor het museum. Reserveren bij de balie op de dag zelf.

 

Reisgenoten gezocht

19:30 | Stadsklooster Simpelhuys

Het Stadsklooster Simpelhuys wil de ‘Reisgenoten’ nieuw leven inblazen. Reisgenoten zijn pelgrims die met elkaar zingeving zoeken. Om de nieuwe vorm breed onder de aandacht te brengen wordt vrijdag 9 juni in twee sessies door bedenker Johan ter Beek, senior innovation expert bij de Protestantse kerk in Nederland, een presentatie over ‘Reisgenoten’ gegeven in de Kapel van Stadsklooster Simpelhuys in Middelburg. Eerste sessie om 17.30 uur. Aanmelden via stadskloostersimpelhuys@gmail.com. Tweede sessie van 19.30-21.00 uur.

 

Zaterdag 10 juni

Ringrijden 3e klas-kampioenschap

8:00 | 

Ringrijden, een traditionele volkssport. In Koudekerke vindt het 3e Klas-kampioenschap plaats. Meer informatie: www.ringrijden.nl

 

Rommelmarkt en Actiedag

9:00 | Dorpsplein

De ZWO werkgroep van de PKN kerk Aagtekerke-Domburg organiseert op het Dorpsplein te Aagtekerke een rommelmarkt en actiedag op zaterdag 10 juni van 9.00-15.00 uur. Om 10:00 uur verkoping per opbod.


Tuin spullen bij Repair Café

10:00 | De Kruitmolen

Ook met tuingereedschap kunt u 10 juni langskomen bij Repair Café Middelburg of dit te laten nakijken. Ook staan onze deskundige reparatie vrijwilligers klaar om ander spullen te repareren. Van 10.00 tot 12.15 uur kunt u spullen brengen. Tot 15.00 uur kunt u spullen afhalen na telefonisch contact. Locatie: De Kruitmolen, Kruitmolenlaan 129 in Middelburg. Nieuwe vrijwilligers kunnen zich melden bij Bert Huige, info@repaircafemiddelburg.nl

 

Strandjutten

13:00 | Terra Maris

Terra Maris organiseert op zaterdag 10 juni van 13.00 tot 15.00 uur de activiteit Strandjutten. Lekker struinen met de Jutter langs het strand op zoek naar natuurlijke en niet natuurlijke aanspoelsels. De activiteit is voor alle leeftijden. Reserveren is noodzakelijk via www.terramaris.nl of tel. 0118-582620.

 

Optreden Big Band Heintje Davids Collectief

13:00 | Dorpsplein

De Big Band het Heintje Davids Collectief brengt een bezoek aan het sfeervolle Dorpsplein in Aagtekerke tijdens de rommelmarkt.

 

Veers Muziekfestival

13:30 | Markt

Brassband OKK Westkapelle organiseert op 10 juni het Veers Muziekfestival. Tussen 13.30 en 21.00 uur zullen alle 7 verenigingen (Apollo Brass Domburg; Crescendo Oostkapelle; E.M.M. Serooskerke; Luctor et Emergo Zoutelande; Veere’s Genoegen Veere; Voorwaarts Koudekerke; OKK Westkapelle) en het gezamenlijk leerlingenorkest optreden op de Markt in Westkapelle.

 

Wandeling door de tijd

14:00 | Polderhuis

Zaterdag 10 juni om 14:00 uur organiseert het Polderhuis samen met IVN Walcheren een excursie (circa 1,5 uur) onder leiding van een ervaren gids over duin, dijk en langs de Westkappelse kreek. Aanmelden voor 8 juni via info@polderhuiswestkapelle.nl of 0118570700.

 

Alzheimercafé Walcheren

14:30 | Bolwerk

Op zaterdag 10 juni is er weer een Alzheimercafé Walcheren. Thema: Zorg voor mensen met dementie op jonge leeftijd. Gastspreker: Dick v.d. Kolk, regiebehandelaar bij jonge mensen met dementie. Locatie: Het Bolwerk, Noordbolwerk 35, Middelburg van 14.30 tot 16.00 uur. Na telefonische aanmelding bent u van harte welkom: Jessy Benne, tel. 06-15455408 of Jolien Folcherts, tel. 06-11210287. Bij verhindering: tel. 06-15455408.

 

Open tuinen weekend 10 en 11 juni

11:00 | Diverse locaties

De 14 editie van het open tuinen weekend Veere zal plaatsvinden op zaterdag 10 juni (11-17 uur) en zondag 11 juni (12-17 uur). Naar goede traditie stellen tien particuliere eigenaren hun 'Zeeuwse hofjes' open voor publiek. De totale route is prima te voet of per fiets af te leggen. Wandelliefhebbers hebben de mogelijkheid aan te sluiten op de rondgang over de historische stadswallen en/of de wandelroute door het Veerse krekengebied. De Kleine Kerk Veere vormt het officiële startpunt van de tuinenroute en is tijdens het gehele weekend geopend. Zowel een losse entreekaart als een passe-partout koopt u in één van de deelnemende tuinen.

 

Expositie Sersooskerke, een Walchers dorp

14:00 | Johanneskerk

In juni zijn de pentekeningen van Johan de Visser te bezichtigen, iedere zaterdag van 14.00-16.00 uur in de Johanneskerk aan de Noordweg in Serooskerke.

 

Suptoer door de Middelburgse grachten

19:30 | Het Havenkantoor

Als onderdeel van de Havenfeesten in Middelburg organiseert Supping Zeeland op zaterdagavond 10 juni wederom een suptoer door de Middelburgse grachten. Vanaf 19:30 worden de suppers verwacht in het water voor het havenkantoor (Spijkerbruggetje). De afstand is ongeveer 5 km. Deelname is gratis. Meer informatie: https://www.facebook.com/groups/suppingzeeland of https://www.instagram.com/suppingzeeland/

 

Zeeuwse koren zingen

19:30 | Lange Jan

Op 10 juni zingen Zeeuwse koren in de Lange Jan van Middelburg. Het Walchers Mannenkoor o.l.v. Jan Wisse en het Walchers Jongerenkoor en het Amazing Grace Choir o.l.v. Peter Wildeman. Joost van Belzen en Jan de Visser bespelen het magistrale kerkorgel. Fluitiste Lise de Munck zal deze avond meefluiten. Ds. M. Karens zal deze avond leiden en een meditatie verzorgen. Aanvang 19.30 uur. Plaatsen reserveren via www.peterwildeman.nl

 

Zondag 11 juni

Schilderen met natuur pigmenten

12:00 | Cultuurhuis Kuiperspoort

In deze workshop van Michiel Paalvast krijgt u een introductie in het werken met natuur pigmenten. Pigmenten waar walnotenolie of eigeel aan toe wordt gevoegd om er verf van te maken. We werken uitsluitend met niet-giftige en natuurlijke materialen. Zo maken we prachtige kleuren die rechtstreeks uit de natuur komen. Inschrijven via www.cultuurhuis-kuiperspoort.nl

 

Regiodienst PKN N-W Walcheren

9:30 | Moriakerk

Op zondag 11 juni komen vier Protestantse Gemeenten samen in een regiodienst met het thema:# DURVEN DROMEN, m.m.v. The Inspirational Community Gospel Choir. Zondag 11 juni om 9.30 uur in de Moriakerk, Markt 67 Westkapelle. De dienst is rechtstreeks en achteraf te bekijken via www.kerkdienstgemist.nl.