De nieuwbouw van de basisschool eerder dit jaar.
De nieuwbouw van de basisschool eerder dit jaar. Foto: Joep Bremmers

Nieuwe omgevingsvergunning voor nieuwbouw Tweemaster-Kameleon

Door: Joep Bremmers Algemeen

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen verwacht dat er een nieuwe omgevingsvergunning aangevraagd moet worden voor de nieuwbouw van basisschool Tweemaster-Kameleon in Oost-Souburg. De bouw van de school is al in volle gang en in mei van dit jaar werd bekend dat de school achterstevoren werd gebouwd. In september kwam aan het licht dat de school ook nog eens te dicht aan de weg wordt gebouwd.

Omdat de nieuwbouw van de Tweemast-Kameleon eerst verkeerd om en ook nog eens op de verkeerde locatie is gebouwd voldoet het plan niet meer aan de verleende omgevingsvergunning. In opdracht van de gemeente heeft advies- en ingenieursbureau Witteveen+Bos onderzocht of de gewijzigde uitvoering van de bouwplannen gelegaliseerd kan worden. Hieruit is gebleken dat legalisatie naar verwachting mogelijk is, mits er een aantal acties worden genomen. Zo moet er naar alle waarschijnlijkheid een nieuwe omgevingsvergunning worden aangevraagd, omdat de nieuwbouw niet meer aan de huidige omgevingsvergunning voldoet.

Extra kosten
Met de aannemer van de nieuwbouw worden nog altijd gesprekken gevoerd over wie moet opdraaien voor de extra kosten die zijn gemaakt doordat de bouw is vertraagd en het omdraaien en verschuiven van de nieuwbouw. Ondanks de gemaakte fouten lijkt het er op dat de school in april 2023 wordt opgeleverd en men aanvang kan maken met de inrichting van de ruimte rondom het schoolplein.