Afbeelding
Foto: Erik Jacobs

Kinderen in de hoofdrol in interactief concert Vlijt & Volharding

OOST-SOUBURG - Op zaterdag 4 maart staat het Kroonjuweel aan de Lekstraat in Oost-Souburg op zijn kop. Vlijt & Volharding geeft dan een concert in samenwerking met theatercollectief Raak! én alle kinderen uit Souburg en omstreken die mee willen doen. Samen zetten zij tijdens dit interactieve concert de zaal op stelten en verdwijnen alle vooroordelen van een traditioneel fanfareorkest als sneeuw voor de zon.


Muziekvereniging Vlijt & Volharding werkt voor dit concert samen met de artiesten Bart de Rijk en Vincent Houdijk van theatercollectief Raak!. Voorafgaand aan het concert verzorgt Raak! een aanvullende lesmodule voor de basisscholen van Souburg. In deze module leren schoolkinderen hoe een blaasorkest eruit ziet en leren ze de beginselen van het samen muziek maken. De leerlingen die deelnemen aan de lessen mogen vervolgens meedoen tijdens het concert, zodat zij direct ervaring op kunnen doen met optreden met een orkest.


Tijdens het concert van Raak! mogen alle kinderen die dat leuk vinden meedoen. Wil jij (of jouw kind(eren)) ook meedoen, maar wordt de lesmodule bij jou in de klas niet gegeven? Geen probleem! De workshops zijn ook zelf thuis te volgen, door het bekijken van enkele video's. Ga naar vlijt100jaar.com/doe-mee-met-raak voor de video's. Het concert met Raak! is op zaterdag 4 maart, aanvang 19 uur. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen. Tickets voor 12+ kosten 5 euro. Ga voor tickets naar vlijt100jaar.com.[n]