Harry van de Maas, Lilian Janse en Gert van Kralingen.
Harry van de Maas, Lilian Janse en Gert van Kralingen.

Vlissingse wind in de rug voor SGP’ers

VLISSINGEN - Op de boulevard staan lijsttrekkers Harry van der Maas en Gert van Kralingen in de aanloop naar de verkiezingen samen met raadslid Lilian Janse.


Hoe vult Lilian haar politieke taak in? “Ik wil zo dicht mogelijk bij de burger staan. Alleen zo kan ik begrijpen wat er in de stad speelt. Michiel de Ruijter kan hierbij als inspiratie gelden omdat hij er was voor zijn matrozen en deelde hun zorg in het leiden van de zeeslag. Luisteren en handelen.”


Maar hoe geven provincie en waterschap hier vorm aan? Harry van der Maas: “De SGP heeft veel voor Zeeland kunnen betekenen. Een voorbeeld is de stevige inzet voor ene schonere Westerschelde met minder vervuiling. Of het binden van jongeren aan Zeeland door het onderwijs fors te verbeteren en het idee van Campus Zeeland op te zetten. Waar ik blij mee ben is de komst van de 3e trein en de investeringen die we gaan doen in het stationsgebied.”


Gert van Kralingen: “De inwoner van Vlissingen moet zich veilig voelen achter de dijken. Die moeten op hoogte zijn tot 2050 maar ook daarna. Het nadenken staat nooit stil. Het meest bijzondere van het waterschap is dat wij op onze zuivering in Ritthem zo nauwkeurig het afvalwater zuiveren dat we energie overhouden waar we het licht in Ritthem kunnen laten branden.”


De lijsttrekkers voeren politiek volgens Bijbelse waarden en normen. Iets wat Lilian in de raad van Vlissingen ook als leidraad heeft. Haar stemadvies is dan ook duidelijk: “Stem SGP!”[n]