Afbeelding
Foto: Mechteld Jansen

Burgemeester spoort jonge kiezers aan te gaan stemmen

Door: Joep Bremmers Algemeen

VLISSINGEN - Jeugdige Vlissingers die dit jaar voor het eerst gebruik mogen maken van hun stemrecht hebben een brief gekregen van burgemeester Bas van den Tillaar. In de brief wijst de burgemeester op het belang van de verkiezingen en hoe het allemaal in zijn werk gaat.

“Het is jouw kans om mee te beslissen wie de nieuwe leden van de provinciale staten van provincie Zeeland worden. Én die de leden van het algemeen bestuur van waterschap Scheldestromen worden”, begint burgemeester Van den Tillaar zijn brief. 

Invloed
De brief is verzonden aan kiezers die vanwege hun leeftijd deze keer voor het eerst gebruik mogen maken van hun stemrecht. “Echt belangrijk, want door te stemmen heb jij invloed op de besluiten die genomen worden over de provincie en het waterschap. En dus op hoe alles de komende jaren geregeld wordt,” aldus de burgemeester.

Hoe werkt het
Vervolgens krijgen de jonge kiezers een uitleg over hoe het allemaal werkt bij het stemmen. Dat je je stempas moet meenemen, een ID-bewijs en dat er per stembiljet maar één vakje rood gemaakt mag worden. Oriënteren kunnen de nieuwe kiezers op zeelandstemt.nl en scheldestromen.nl/verkiezingen2023. Voor vragen kunnen de stemgerechtigden terecht op telefoonnummer 14 0118 en meer informatie over de verkiezingen is te vinden op elkestemtelt.nl. Burgemeester Van den Tillaar besluit zijn brief met een oproep: “Kom stemmen tijdens de provinciale staten- en waterschapsverkiezingen. Laat jouw stem niet verloren gaan, want #ElkeStemTelt!”