Afbeelding
Foto: Hanneke Marcelis

VLISSINGEN - Zowel aan de verkiezingen van de provinciale staten van Zeeland als het Waterschap Scheldestromen doen flink wat Vlissingse kandidaten mee. Een overzicht van de Vlissingers waarop gestemd kan worden.


Aan de verkiezingen voor de provinciale staten doen maar liefst 28 Vlissingse kandidaten mee, waarvan er vier tevens lijsttrekker zijn. Voor de CDA: Maarten Janssens, Jan Bergen en Jaap Wielaart. Frances Oreel is verkiesbaar voor de PvdA. Op de lijst van de SGP staat Reinier van den Bosse. Voor FvD doen A. Werner, A.J. Luijk en H.J. de Vries mee. VVD: Marianne Reinders-Stijman, Sal Cracau en Albert van der Giessen. Ruud Muste en Wim Hirdes voor de Partij voor Zeeland. Voor de ChristenUnie Pieter Jan Mersie en Marian Koolwijk. 50Plus: Rens Reijnierse, Wouter Vastrick en Willem Willemse. SP: Pieter Peul, Ingrid Bos, Priscilla Kuipers, Petra Coret en Olga Penraat. D66: Wouter Versluijs, Ton Veraart, Ocker Ghering, Desiree Schrijver, Dick Verboom, Bram Brouwer en Hans Schaap. Merijn Horck en Wilma van der Horst voor de Partij van de Dieren. BVNL: Robert Brunke, Ted van Zweeden, Chris Elzas en Susanne Rodemann en Lou Waterman en Hynde Zemmouri voor AWP voor water, klimaat en natuur.

Aan de waterschapsverkiezingen doen twaalf partijen mee. Ruud Muste en Wim Hirdes voor de Partij voor Zeeland. Voor het CDA : Gerard de Rijke en Conny Seijbel. PvdA: Herbert Cappon en Frances Oreel. Wouter Versluijs doet mee namens Water Natuurlijk. Wouter Vastrick voor 50Plusen op de lijst van AWP voor water, klimaat en natuur Lou Waterman en Hynde Zemmouri. Pieter Mersie en Marian Koolwijk zijn verkiesbaar voor de ChristenUnie. En voor de Partij voor de Dieren: Wilma van der Horst, Merijn Horck, Marleen Drijgers en Jolanda Lichtenberg.[n]