Afbeelding

Gitaarband Litzberg in de Piek

VLISSINGEN - Golvende gitaarsounds, lekkere ‘hooks’ en songs die je niet vergeet. De Utrechtse band Litzberg van muzikant en songwriter Mathijs Peeters speelt 18 maart in de Piek in Vlissingen. In het voorprogramma staan de lokale helden Grainbait.


Liefhebbers van oudere Nederlandse bands als Johan, Daryll-Ann en Betty Serveert zullen bij Litzberg ook veel van hun gading vinden. Rafelige gitaarpopliedjes die fraai het evenwicht bewaren tussen de ambachtelijke melodie, weemoed en het bevlogen experiment. 

‘Doorgaan’ is het haast Shaffyiaanse motto van Litzberg, zowel het alter ego als de band van Mathijs Peeters. 

Litzberg is genoemd naar een dal in het Limburgse natuurgebied Leudal, de streek waar Peeters opgroeide. Na zijn debuutplaat ging hij eerst bergop en daarna in een razende afdaling langs shows op onder meer Noorderslag, Into The Great Wide Open en Paradiso. Maar direct na de finish kwam hij keihard tot stilstand door corona. Waar voor de ene artiest zo’n stop zou staan voor een artistiek ‘bergafwaarts’ parcours, besloot Litzberg juist om nog een tandje bij te schakelen. 

Er moest een opvolger komen. 

"Ik ben niet de snelste songschrijver ter wereld," zegt Peeters. "Mijn eerste plaat is de reflectie van materiaal waar ik langer aan heb kunnen werken." 


Grainbait

Support act Grainbait komt uit Zeeland en speelt een mix van rock ’n roll en blues in een eigen jasje. 

De jonge honden namen onlangs deel aan Podium Z en eindigden in de finale.


Informatie

Aanvang 21 uur. Entree 10 euro in de voorverkoop 13 euro aan de kassa.[n]