Regiokampioen Zaya van der Kooij, Finda Keita (zilver) en Liezel Poole, Rosalie Sebova, Mellody Roelse.
Regiokampioen Zaya van der Kooij, Finda Keita (zilver) en Liezel Poole, Rosalie Sebova, Mellody Roelse. Foto: Monique van Belzen

Vlissingse Turn Vereniging turnt sterk in Zierikzee

Algemeen

VLISSINGEN - Maar liefst twaalf turnsters van de selectieklassen van de Vlissingse Turn Vereniging deden afgelopen zaterdag, 25 maart, mee aan de meerkampfinale toestelturnen in Zierikzee. 

Door middel van eerdere kwalificatiewedstrijden wisten de meiden zich te plaatsen voor deze wedstrijd en streden deze dag om de titel regiokampioen binnen hun niveau. De eerste wedstrijdronde werd sterk gestart door Elena Pronk die de zilveren medaille behaalde in de categorie pupil 3 niveau 5. In de tweede wedstrijdronde wisten Isha de Witte en Destiny-Jane Vermaas, een aan elkaar gewaagd duo, het zilver en brons te bemachtigen in de categorie pupillen 2 niveau. Ook Eliana Bridgewater kreeg het zilver omgehangen in deze wedstrijdronde in de categorie pupil 1 niveau 7. Tijdens wedstrijdronde 3 mochten maar liefst vier turnsters van VTV meedoen in de strijd om regiokampioen pupil 1 niveau 5 te worden. Zaya van der Kooij wist deze titel en daarbij de gouden medaille te behalen. In dezelfde categorie werd Mellody Roelse vijfde, Rosalie Sebova zevende en Liezel Poole tiende. Bij de categorie pupil 2 niveau 7 verdiende Finda Keita een zilveren medaille. De wedstrijddag werd afgesloten door Jennifer Verplanke, Myra Quist en Isa Schouten. Jennifer greep net naast het podium met een vierde plaats bij de junioren E, waarbij Myra Quist op een zevende plaats eindigde. Isa eindigde op de achtste plaats in de categorie jeugd E. Voor meer informatie over deze wedstrijd en andere activiteiten van de Vlissingse Turn Vereniging zie de website: www.vtv-vlissingen.nl.