Woensdag 29 maart

Expositie fotocollectief DAF

10:00 | ZB Bibliotheek van Zeeland

Expositie fotocollectief DAF in bibliotheek Vlissingen. 5 Zeeuwse fotografen laten ieder een serie zien van eigen keuze. Dat ze allemaal op eigen wijze door de lens kijken is te zien aan de diversiteit en creativiteit van de foto’s. Expositie tot 17 april.


Zaterdag 1 april

Rommelroute Vlissingen

9:00 | Wijk

Op zaterdag 1 april is er in de wijk President Rooseveltlaan, Vredehoflaan, Vrijdomweg en aanliggende straten een grote rommelroute. Er zijn veel deelnemers met allerlei spullen. Het begint om 9.00 uur.

 

Open middag muZEEum Vlissingen

14:00 | Zeeuws maritiem muZEEum

Zaterdag 1 april tussen 14:00 en 17:00 uur kun je tijdens de verbouwing het museum in Vlissingen bezoeken. Tijdens de open middag krijg je een uniek kijkje achter de schermen in een grotendeels nog leeg, maar al sterk opgeknapt museum. Een gids zal je ongeveer een half uur rondleiden en vertellen over de keuzes van de architect en natuurlijk over de opzet van de nieuwe exposities. Aanmelden kan tot uiterlijk 31 maart via info@muzeeum.nl


Rommelroute in wijk Vredehof zuid

19:00 | Wijk Vredehof

Op zaterdag 1 april zetten de bewoners van de mooie en groene wijk onderaan de boulevard van Vlissingen hun koopwaar buiten. Snuffelen aan zee. We beginnen om 9.00u en stoppen om 16.00u. Het kinderdagverblijf midden in de wijk doet ook mee, net als de kerk van de Pinkstergemeente.

 

Johannes Passion van Bach

20:00 | Sint Jacobskerk

Het TY Zeeuws Kamerorkest verzorgt al enkele jaren een uitvoering van dit werk. Dit jaar is de barokkenner en musicus Ludo Claesen als dirigent gevraagd. Als koren verlenen het Bachkoor BWV uit Middelburg en de Christelijke Zangvereniging Asaf uit Axel hun medewerking. Als solisten treden op: Sarah Peire (sopraan), Rob Cuppens (altus), Ivan Goossens (tenor), Thomas Vandenabeele (bas/aria's), Ludwig van Gijsegem (tenor/evangelist) en Frank Hermans (bas/Christus). St. Jakobskerk 1 april 20.00 uur. Informatie en kaartverkoop via www.tykamerorkest.nl

 

Zondag 2 april

Camiel Boomsma piano solo

11:30 | Hotel Arion

ConcertenVlissingen presenteert in Fletcher hotel ARION: Camiel Boomsma is een van de meest poëtische pianisten van deze tijd en een vaste gast op ons podium. Hij bezit de gave zuivere emoties in de muziek naar de oppervlakte te brengen waarbij zijn spel wordt vergeleken met Radu Lupu en Maria Joao Pires.

 

Choral Evensong

17:00 | Sint Jacobskerk

Choral Evensong op zondag 2 april, 17.00 uur in de Sint Jacobskerk te Vlissingen. Uitvoerenden zijn de Evensingers o.l.v. Ineke Wijkhuijs-van den Driest. Voorganger Rev. Ank Muller, organist Jos Vogel.

 

Bluesroute Vlissingen

14:30 | 

De bluesroute in Vlissingen komt er weer aan. Op zondag 2 april zullen er in 9 cafés bluesbands gaan spelen. Aanvang 14.30 uur in de diverse cafés. Er is in de Piek een Blues after party met de Nederlandse topband The Hoochies, deze begint om 18.15 uur. In de diverse kroegen zijn de volgende bands te zien: Trash Hombres in de Wicked, Wild May West in Albatros, Little Boy & Nightingale in Eetcafe Roots, Captain Morgan express in de concurrent, JPK band in t'Archief, Blues Stuff in Hoppit, Sugar Mama in vanuus, Big Rich & the blacksmith compagny in No9 Food en Drinks. Een entree bandje is te verkrijgen bij alle deelnemende cafés of online via www.pedaal.nl. Entree bandje is geldig in alle cafés.

 

Maandag 3 april

Digiwijzercafe De Herberg

14:00 | De Herberg

Elke maandag van 14.00-16.00 hulp bij gebruik smartphones, tablet of laptop. Adres: Branderijstraat 3, 4381 HK Vlissingen, behalve in de schoolvakanties. Er zijn geen kosten aan verbonden. Meer info? Bel 0118-464361.