Woensdag 12 april

Expositie fotocollectief DAF

10:00 | ZB Bibliotheek van Zeeland

5 Zeeuwse fotografen laten ieder een serie zien van eigen keuze. Dat ze allemaal op eigen wijze door de lens kijken is te zien aan de diversiteit en creativiteit van de foto’s. Expositie tot 17 april.

 

Expositie Schildercursus Vlissingen

10:00 | Woonzorgcentrum Scheldehof

De maanden april en mei exposeren de cursisten van Schildercursus Vlissingen in Zorgcentrum Scheldehof, Peperdijk in Vlissingen. Bij Schildercursus Vlissingen, schilderen met veel plezier 90 cursisten! Zij willen graag laten zien welke mooie doeken zij kunnen maken!


Vrijdag 14 april

Inloophuis “De Ontmoeting"

13:30 | Evangeliegemeente De Wijngaard

Inloophuis De Ontmoeting met tweedehands kleding is open op vrijdag 14 april in de Rank, de zaal achter het gebouw van evangeliegemeente De Wijngaard, Kanaalstraat 8, Oost-Souburg. Open van 13.30 tot 16.30 uur. Iedereen is welkom om een spelletje te doen, te handwerken, wat te lezen, te praten of gewoon even tot rust te komen. We zijn open op elke 2e en 4e vrijdag van de maand.

 

Zaterdag 15 april

Later komt eerder dan je denkt

10:00 | 

Heeft u al eens nagedacht over uw digitale nalatenschap, hospice, (levens)testament, uitvaart, afscheidsbloemen, herinneringsfoto's, rouwvervoer en as verstrooiing? Zaterdag 15 april presenteren actieve en enthousiaste ondernemers in de uitvaartbranche een informatiebeurs. Als bezoeker kunt u kennis maken met de vele mogelijkheden tijdens, voor en na het overlijden van (dierbare) mensen om u heen. Wij informeren u graag.

 

Openingsconcert 'Dubbelportret'

20:00 | Hotel Arion

De 2e versie van het Sprienge Muziekfestival Vlissingen vindt plaats van 15 - 16 april op 2 verschillende locaties: de St.Jacobskerk in het centrum en het Fletcher hotel Arion aan de Bloulevard van Vlissingen. Het Myrthen Pianokwintet: Kilian van Rooij viool, Momoko Noguchi viool, Yoko Kanamaru altviool, Anastasia Feruleva cello, Yukiko Hasegawa piano met Huib Ramaer verteller. Een vertelconcert over het opmerkelijkste liefdespaar uit de geschiedenis van de klassieke muziek: Clara en Robert Schumann.

 

Zondag 16 april

Familieconcert 'Babar het kleine olifantje'

11:00 | Hotel Arion

Fletcher hotel Arion, Boulevard Bankert 266, Vlissingen - Familieconcert 'Babar het kleine olifantje'. Een muzikaal tekenavontuur voor kinderen vanaf 3 jaar. Het verhaal van Babar, het kleine olifantje met muziek van Francis Poulenc gaat naadloos over in ‘het kleurfeest’, waarin kinderen samen met tekenaar Gerard de Bruyne een supergrote tekening maken ondertussen luisterend naar pianomuziek.

 

Open podium 'Jong Zeeuws talent'

14:00 | Hotel Arion

Fletcher hotel Arion, Boulevard Bankert 266 - Open podium 'Jong Zeeuws talent'. Klassieke muziek gespeeld door Zeeuwse jeugd van 7 tot 20 jaar. Diverse optredens van jonge amateurmusici van o.a. de Zeeuwse Muziekschool en studenten van de UCR onder leiding van Natalia Pavlova.

 

Diner concert 'Dadaistisch Revue'

16:30 | Hotel Arion

Een driegangen diner met een verrassend dynamisch optreden in het teken van Erik Satie. Met onder muzikale begeleiding: de komische korte film ‘Entr’acte’ van René Clair, gedichten van Paul van Ostayen en de jubelzang ‘Triomfode’ van Pessoa. Tobias Borsboom speelt de compositie ‘Embryons desséchés’ van Satie. Het absurdistisch klankgedicht ‘Ursonate’ van Kurt Schwitters wordt voorgedragen door Simon Mulder.

 

Maandag 17 april

Digiwijzercafe De Herberg

14:00 | De Herberg

Elke maandag van 14.00-16.00 uur hulp bij gebruik smartphones, tablet of laptop. Adres: Branderijstraat 3, 4381 HK Vlissingen, behalve in de schoolvakanties. Er zijn geen kosten aan verbonden. Meer info? Bel 0118-464361.