Afbeelding
Foto: AVV Beheer.

Er komt geen sterrenrestaurant in nieuwbouw Britannia

Door: Joep Bremmers Algemeen

VLISSINGEN - In de nieuwbouw van het vijfsterrenhotel Britannia komt geen sterrenrestaurant meer. In de rechtszaak over de omgevingsvergunning heeft de rechtbank Zeeland West-Brabant in februari een tussenuitspraak gedaan, het merendeel van de beroepen die zijn ingediend door omwonenden zijn toen ongegrond verklaard. De rechtbank oordeelde wel dat een sterrenrestaurant op de bovenste verdieping van de nieuwbouw in strijd was met de verleende omgevingsvergunning.

De gemeente Vlissingen kreeg daarop de gelegenheid om te onderzoeken of de verleende vergunning kon worden aangepast. De rechtbank had bezwaar tegen het sterrenrestaurant omdat het restaurant geen duidelijke connectie heeft met het hotel en ook klanten van buitenaf zal aantrekken. De gemeente had acht weken de tijd om te onderzoeken of de verleende omgevingsvergunning kon worden aangepast. Omdat die tijd tekort is om tot een nieuwe omgevingsvergunning te komen gaat er nu definitief een streep door het sterrenrestaurant.

Hotelappartementen
In plaats van het sterrenrestaurant heeft AVV Beheer nu twee hotelappartementen op de achttiende verdieping van het hotel gepland. Voor deze aanpassing van de bouwplannen hoeft geen nieuwe omgevingsvergunning te worden verstrekt omdat het past in de huidige vergunning. De wijziging heeft ook geen gevolgen voor het aanzicht van de gevels en de constructie van het bouwwerk. Overigens ligt de nieuwbouw van het hotel al geruime tijd stil nadat men was gestuit op puin in de ondergrond. Het is nog niet bekend wanneer de bouw van hotel Britannia wordt hervat.