v.l.n.r. Lindsey de Munck, Aymee Lugtenburg (regiokampioen) en Manouk Grevink
v.l.n.r. Lindsey de Munck, Aymee Lugtenburg (regiokampioen) en Manouk Grevink Foto: Monique van Belzen

VTV-turnster Aymee Lugtenburg wordt regiokampioen

Algemeen

VLISSINGEN - Na een eerdere kwalificatie hebben turnsters van de Vlissingse Turn Vereniging finales geturnd, met als beste resultaat het regiokampioenschap voor Aymee Lugtenburg.

Op zaterdag 15 april hebben veertien turnsters van VTV deelgenomen aan de meerkampfinale of teamfinale in Wijk en Aalburg. Door middel van eerdere kwalificatiewedstrijden wisten de meiden van de A- en B-selectie zich te plaatsen voor deze finalewedstrijd en streden zij individueel of als team om de titel regiokampioen binnen hun niveau. 

In de eerste ronde waren de Junioren G aan de beurt voor hun individuele meerkampfinale. Zij turnden allemaal een goede wedstrijd, wat resulteerde in drie podiumplaatsen. Yasmine Kloek eindigde op de tweede plaats en Khadija Maarouf en Romy Prior eindigden op de derde plaats. In de tweede ronde waren Team Niveau 7 (Eliana Bridgewater, Meryem Elfassi, Nerena Koorevaar en Rebecca Barbado) en Team Niveau 5 (Liezel Poole, Mellody Roelse, Rosalie Sebova en Zaya van der Kooij) aan de beurt. Zij eindigden als team respectievelijk op een vijfde en zestiende plaats. In de derde ronde mochten de pupillen 2 Niveau 6 hun individuele meerkampfinale turnen. Aymee Lugtenburg sloot de dag fantastisch af en werd bekroond tot regiokampioen van Zuid-West Nederland binnen haar niveau. In dezelfde categorie eindigde Lindsey de Munck op de vierde plaats met een minimaal verschil met de nummer drie. Manouk Grevink eindigde hier als zestiende.