Maroes Raatgever, Jolanda van Boven en Fenny Schiewold van de Stichting Buurt- en speeltuinvereniging Scheldekwartier.
Maroes Raatgever, Jolanda van Boven en Fenny Schiewold van de Stichting Buurt- en speeltuinvereniging Scheldekwartier. Foto: Joep Bremmers

Speeltuin Scheldekwartier gaat spelmateriaal inzamelen

VLISSINGEN - Speeltuin Scheldekwartier - voorheen De Oude Stad - gaat woensdag 26 april spelmateriaal inzamelen. Vooruitlopend op herinrichting van het terrein gaat de speeltuin de komende zomer alvast drie maanden open. Het bestuur van de speeltuin zoekt daarom spelmateriaal.


Er is al veel gebeurd onder het nieuwe bestuur van de speeltuin. "Met NL Doet hebben we de bunker, die wordt gebruikt voor opslag, helemaal opgeruimd en in het gebouw begint het weer te leven," vertelt voorzitter Jolanda van Boven. "Alles was weg toen we de sleutel van het gebouw kregen en nu hebben we weer tafels, stoelen, spelmateriaal, tv's, computers en vergadertafels." 


Website
Achter de schermen wordt er ook hard gewerkt. "Er wordt een professionele website gebouwd die binnenkort de lucht in gaat. We mogen van de gemeente deze zomer drie maanden open. Het terrein gaat ook al geëgaliseerd worden en in oktober wordt het huidige gebouwtje gesloopt. Wanneer de gemeente met nieuwbouw en de verdere herinrichting van het terrein begint is nog niet bekend, maar de contacten met de gemeente verlopen erg goed."


Speeltoestellen
Voordat de speeltuin deze zomer open kan moet er nog wel het één en ander gebeuren. "De speeltoestellen die we nog hebben worden binnenkort gekeurd en we hebben een nieuwe kruipbuis besteld. En er wordt een plekje ingericht waar gevoetbald kan worden. En op regenachtige dagen willen we het gebouw openen en daar activiteiten voor kinderen organiseren."


Inzamelen
Woensdag 26 april van 14 tot 17 uur en van 19 tot 20.30 uur kunnen spullen worden ingeleverd bij de speeltuin aan de Paardenstraat. "We kunnen van alles gebruiken," vertelt Van Boven. "Boekjes, puzzels, spelletjes, fietsjes, speelmateriaal, alles is welkom. We willen voor als het slecht weer is een gezellige leeshoek inrichten en een gamehoek. We hebben al een tafelvoetbal. Het begint weer een leuke plek te worden en het ziet er nu alweer heel gezellig uit. De buurt kan die dag ook eens komen kijken om met eigen ogen te zien dat het nu eindelijk weer de goede kant opgaat met de speeltuin. We schenken koffie, thee en ranja met een koekje en iedereen is welkom."