Vakantieweek
Vakantieweek Foto: Humanitas Actie Frisse Lucht

Gun kinderen een weekje vakantie in Zeeland

VLISSINGEN - Kinderen kunnen door omstandigheden, waar ze zelf geen schuld aan hebben, in omstandigheden leven welke niet optimaal zijn. Zeker deze kinderen verdienen een vakantie. Na een spannende en intensieve week, als de kinderen met de bus terug naar Rotterdam gaan, weten we zeker dat een gevoel van tevredenheid zal overheersen.


Actie Frisse Lucht - één van de activiteiten van Humanitas Zeeland, zet zich in voor deze kinderen om één weekje een zorgeloze vakantie mogelijk te maken bij gastgezinnen in Zeeland. Eén ding is voor ons het allerbelangrijkst. Een kind een week op adem te laten komen en te laten genieten van een vakantie in een andere omgeving. En dat ze na afloop kunnen zeggen: 'Dankzij deze vakantie heb ik weer de energie om er tegenaan te gaan’. 

Humanitas Zeeland is een vrijwilligersorganisatie. Wij zoeken vrijwilligers die het kinderen gunnen om een week lang bij een gastgezin gewoon mee te doen. Actie Frisse Lucht werkt hierin samen met de Stichting Humanitas in Rotterdam. De bereidheid van gastouders om deze kinderen, leeftijd van 6 tot 12 jaar, een week liefdevol in hun gezin op te nemen, is de basis van Actie Frisse Lucht.

Doet u ook mee? Humanitas Zeeland – Actie Frisse Lucht zoekt nog gastgezinnen voor deze zomer. De vakantieweek is van 15-22 juli 2023. Voor informatie en aan te melden kunt u kijken op de website van Humanitas Zeeland – Actie Frisse Lucht. Aanmelden, gebruik hiervoor het aanmeldformulier. We komen dan snel op een kennismakingsbezoek. 

Vereniging Humanitas is een landelijke vrijwilligersorganisatie. Onze vrijwilligers helpen mensen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen.[n]