Afbeelding
Foto: Familiearchief

Burgemeester opent 100 jaar Koolwijk- Shipstores

VLISSINGEN - Op zondag 7 mei hebben burgemeester Bas van den Tillaar en Anton Koolwijk sr. een kleine tentoonstelling over dit bekende en vertrouwde Vlissingse familiebedrijf geopend in museum Schelde Werf. De tentoonstelling gaat over het levenswerk van drie generaties van de familie Koolwijk en hoe - door hun noeste werk - dit complexe en boeiende bedrijf inmiddels een eeuw bestaat.

Zoon Koolwijk jr. vertelt: Mijn opa en oma startten het bedrijf in 1923 toen zij respectievelijk 27 en 30 jaar oud waren. De crisisjaren, de bombardementen en vernielingen in de oorlog, de watersnoodramp …. telkens bouwden zij het bedrijf weer op. Mijn oom en vader - de zonen van de firma ‘’Koolwijk & Zonen’’ - trotseerden felle concurrentie en economische tegenslag. Zij bouwden het bedrijf verder uit. Mijn vader en zus Anita innoveerden het bedrijf op het vlak van ICT en transport en bouwde ‘Koolwijk’ uit tot een kwaliteitsmerk. Zij gingen een vennootschap aan met Wim Maaskant. En een samenwerkingsverband met IFS. Het bedrijf groeide zo nog verder uit tot het al 100 jarige vertrouwde adres voor scheepsproviandering dat het nu is”.

Foto’s, beeldmateriaal en een toelichting geven inzicht in de boeiende en complexe kant van het bedrijf, bepalende maatschappelijke ontwikkelingen en het doorzettingsvermogen en de ondernemerszin van deze Vlissingse familie. De 90 jarige Koolwijk sr. werkt inmiddels 75 jaar in de zaak! De kleine tentoonstelling in Museum Schelde Werf is op woensdag-, vrijdag- en zaterdagmiddag tot 2 september te zien.[n]