Digitaal spreekuur bij
De Getijden

VLISSINGEN - Rechtstreeks en vertrouwelijk online een vraag stellen aan uw dokter? Het kan bij Huisartsenpraktijk de Getijden! Digitale innovatie in Vlissingen helpt om de huisartsenzorg toegankelijk te houden.


Een vraag stellen aan de dokter, maar geen tijd of zin om in de wacht te staan? Op de website van Huisartsenpraktijk de Getijden kunnen patiënten nu rechtstreeks een vraag aan de huisarts stellen. Herhaalrecepten online regelen kon al, maar het consult is nieuw. Om deze vernieuwingen toegankelijk te maken voor iedereen, wordt er intensief samengewerkt met ZHCo-PeriScaldes, ZB Bibliotheek van Zeeland (de ZB) en Buurtteams Vlissingen. Digitale diensten zijn niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Veel diensten, zoals online boodschappen, internetbankieren of online vakanties boeken, zijn al helemaal ingeburgerd. Digitaal is normaal en dat geldt ook steeds meer voor de huisartsenzorg.

Op de website van De Getijden (www.getijdendokters.nl) staat sinds kort rechtsboven een button ‘Spreekuur’. Deze leidt naar een slimme vragenlijst, waarbij ook foto’s aangeleverd kunnen worden.  Dus niet meer wachten aan de telefoon of in de wachtkamer, maar gewoon thuis uw vraag stellen. Een bijkomend voordeel is dat het consult meteen (digitaal) op schrift staat en dus in alle rust na te lezen is. 

Daarnaast is er een button voor herhaalrecepten. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van het digitale platform MijnGezondheid.net en de app MedGemak. Ook lab uitslagen en resultaten van onderzoeken zijn zo te raadplegen.


Bundelen van krachten

Zulke digitale stappen zijn niet voor iedereen vanzelfsprekend. Voor patiënten betekent dit dat er soms nieuwe vaardigheden nodig zijn. Om dit zo goed mogelijk te begeleiden bundelen Huisartsenpraktijk De Getijden, ZHCo-PeriScaldes, de ZB en Buurtteams Vlissingen hun krachten. Een samenwerking die goed past binnen het gedachtengoed van Kerngezond Vlissingen. Op 9 en 16 mei zal de bus van de ZB, de ZBBUZZ, van 8:30-12:15 uur bij de praktijk op het parkeerterrein van ADRZ staan om iedereen die dat wil te assisteren bij het gebruik van deze digitale middelen. Dat varieert van het maken van een account tot het daadwerkelijk initiëren van een digitaal consult. Ook zullen medewerkers van Buurtteams Vlissingen klaar staan bij de praktijk om mensen te helpen bij algemene vragen. Als blijkt dat deze inzet succesvol is, zal de ZBBUZZ vaker ingezet worden.[n]