Afbeelding
Foto: Annet Eekman

Bevrijdingsfestival trekt 35.000
bezoekers

ZEELAND - De hele binnenstad van Vlissingen stond 5 mei in het teken van de vrijheid tijdens Bevrijdingsfestival Zeeland. Op meerdere podia en locaties door het hele centrum werd er gefeest, gedanst en genoten van muziek. Ook was er veel ruimte voor een uitgebreid inhoudelijk programma én waren er veel kinderactiviteiten.


De dag begon met een spatje regen, maar vanaf 15 uur, tijdens het optreden van Van Dik Hout, liep het terrein bij het hoofdpodium vol met mensen. Het publiek kwam massaal af op Jairzinho en Emma Heesters. Goldband was de afsluiter. 

Ook bij de andere podia was het druk. Het was groot feest op het Bellamypark en er werd bijvoorbeeld ook flink genoten van Vato Gonzalez en Sick Individuals (Liberty Dance), Fog Holler en Shovelin Stone (Oude Markt). 

Het festival trok naar schatting 35.000 bezoekers. Dat zijn 5.000 bezoekers minder dan vorig jaar. "Dat heeft waarschijnlijk te maken met het regenachtige begin van de dag en de negatieve weersvoorspelling," meent festivaldirecteur Pieter Ventevogel. "Maar we zijn zeker tevreden over deze bezoekersaantallen en over het soepel verlopen van het festival."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding