Woensdag 10 mei

Expositie Schildercursus Vlissingen

10:00 | Woonzorgcentrum Scheldehof

De maanden april en mei exposeren de cursisten van Schildercursus Vlissingen in Zorgcentrum Scheldehof, Peperdijk in Vlissingen. Bij Schildercursus Vlissingen, schilderen met veel plezier 90 cursisten! Zij willen graag laten zien welke mooie doeken zij kunnen maken!

 

Vrijdag 12 mei

Vogels in het Nollebos

9:00 | Nollebos

In het voorjaar bloeien er planten zoals de Italiaanse aronskelk, gele dovenetel en fluitenkruid. Ook is de zang van de vele vogels die er verblijven dan goed te horen. Bent u ook benieuwd wat er allemaal te zien is in dit gebied, gaat u dan eens mee met een excursie o.l.v. een IVN-natuurgids op vrijdag 12 mei om 19.00 uur in het Nollebos in Vlissingen. Kijk voor meer informatie op ivnwalcheren.nl/activiteiten

 

Inloophuis De Ontmoeting

13:30 | Evangeliegemeente De Wijngaard

Inloophuis De Ontmoeting is weer open op vrijdag 12 mei in de Rank, de zaal achter het gebouw van evangeliegemeente De Wijngaard, Kanaalstraat 8, Oost-Souburg. De openingstijden van De Ontmoeting zijn van 13.30 uur tot 16.30 uur (gratis koffie, thee en iets lekkers). Iedereen is welkom om een spelletje te doen, te handwerken, wat te lezen, te praten of gewoon even tot rust te komen. We verkopen tevens goede 2e hands kleding en sieraden. Elke 2e en 4e vrijdag van de maand.

 

Zaterdag 13 mei

Keltische Folkmuziek

20:00 | Historische Kerk

Op 13 mei verzorgt de Keltische Folkband Windbroke  een avondvullend optreden in de historische kerk van Oost-Souburg. Het 14e-eeuwse rijksmonument is met zijn historie en mooie akoestiek een waardig decor voor de traditionele klanken uit Ierland, Schotland, Frankrijk en Spanje of uit andere gebieden waar nog Keltische invloeden zijn terug te vinden in de cultuur. Kaartverkoop: De Sierspeld en Primera in de Kanaalstraat Oost-Souburg. Reserveringen: www.historischekerksouburg.nl. Voor aanvang aan de deur.


 

Kunstmarkt

13:00 | Woonzorgcentrum Ter Reede

Op zaterdag 13 mei wordt in het Atrium van Ter Reede een kunstmarkt georganiseerd. Aan diverse kunstenaars is gevraagd zich te laten inspireren door het thema 'Meisje met de parel'. Meisje met de parel is een schilderij uit circa 1665-1667 van de Hollandse meester Johannes Vermeer. De recreatieorganisatoren deden een oproep aan kunstenaars uit de regio om een eigen variant te maken van het klassieke schilderij. Ruim vijfentwintig kunstenaars zijn deze middag aanwezig om hun kunstwerken te vertonen. U kunt veel verschillende technieken verwachten: schilderen, tekenen, boetseren: deze presentatie laat zien dat het Meisje herkenbaar is in alles en iedereen. In een zoon of dochter, in knopen, een strijkbout of enkele vegen van een kwast. Er is deze middag ook een heus, echt 'meisje met parel' aanwezig. Wellicht kunt u met haar op de foto. Toegang is gratis en u bent welkom van 13.00-17.00 in het Atrium van Ter Reede, Vredehoflaan 370 in Vlissingen.


Timzingt `Omgekeerd’

20:00 | De Wijngaard

Op zaterdag 13 mei treedt cabaretier Timzingt om 20:00 uur op in de Evangeliegemeente De Wijngaard in Oost-Souburg met een prikkelend programma over rijkdom en armoede. De voorstelling ‘Omgekeerd’ schudt aan vaste overtuigingen over ontwikkelingshulp en bestaat uit mooie liedjes, rake observaties en hilarisch cabaret. De opbrengst van de avond gaat naar Tearfund, waar Timzingt al vele jaren ambassadeur van is.  Tearfund zet zich al vijf decennia in om armoede en onrecht en daarbij werkt zij via lokale kerken en gemeenschappen. Timzingt `Omgekeerd’. Zaterdag 13 mei, 20:00-22:30 uur. Evangeliegemeente De Wijngaard, Kanaalstraat 8, 4388 BM Oost-Souburg. Kaarten zijn voor €7,- te bestellen via: www.tearfund.nl/timzingt
 

Maandag 15 mei

Digiwijzercafe De Herberg

14:00 | De Herberg

Elke maandagmiddag van 14.00-16.00 hulp bij gebruik smartphones, tablet of laptop. Adres: Branderijstraat 3, 4381 HK Vlissingen, behalve in de schoolvakanties. Iedereen is welkom. Er zijn geen kosten aan verbonden. Meer info? Bel 0118-464361.

 

Woensdag 17 mei

10:00 | Woonzorgcentrum Scheldehof

De maanden april en mei exposeren de cursisten van Schildercursus Vlissingen in Zorgcentrum Scheldehof, Peperdijk in Vlissingen. Bij Schildercursus Vlissingen, schilderen met veel plezier 90 cursisten! Zij willen graag laten zien welke mooie doeken zij kunnen maken!