Afbeelding
Foto: Lisette van peenen

Vlissingen vintage is terug met volop activiteiten

VLISSINGEN - Petticoats, vetkuiven, Oldtimers uit de jaren 50, vintage kleding en andere spulletjes op de vintage markt, een schoenpoetser die op de klanken van de muziek je schoenen weer laat glimmen, vinyl platen en maar liefst twintig live bands op twee podia. Het is allemaal te beleven van 16 t/m 18 juni.


"Na de pandemie was het moeilijk om weer op te starten", volgens organisator Rik Lingier. Twee jaar niks kunnen doen en een jaar onzekerheid koste de stichting bijna de kop, maar we zijn weer opgekrabbeld en dankzij de gemeente Vlissingen, het prins Bernhardcultuurfonds, en de ondernemers hebben we het plaatje weer rond kunnen krijgen. Daar waar andere festivals weg trekken uit het centrum, kunnen wij gelukkig weer een gratis festival aanbieden op het niveau waar we waren gebleven." Drie dagen lang gaat het centrum weer even terug in de tijd met live muziek op de oude markt, en de kleine markt waar een internationale line up de mensen weer aan het dansen krijgen.

Op zaterdag en zondag komen de oldtimers van heinde en ver om hun auto te showen op de classic car show op het bellamypark, liefhebbers van oude platen kunnen hun hart ophalen op de vinyl beurs in de lange zelke, en wie van oude spulletjes houd of een mooi jurkje wil kopen is er een vintage markt op de spuistraat. Het feest begint vrijdag 19.00 op de oude markt. Volledig programma: www.vlissingenvintage.com[n]