Afbeelding
Foto: Panorama Walcheren

Arian van Dijk exposeert bij Panorama Walcheren

VLISSINGEN - Bij het Panorama Walcheren in de voormalige Onze Lieve Vrouwekerk aan de Singel is tot en met 24 juli een expositie te zien met schilderijen van Arian van Dijk. Op zaterdag 3 juni om 15. 30 uur wordt de expositie officieel geopend en is er gelegenheid om de kunstenaar persoonlijk te ontmoeten.


Arian van Dijk komt uit 's-Heer Hendrikskinderen en volgde de deeltijdopleiding aan de Academie der Schone Kunsten in Antwerpen. Zelf omschrijft hij zijn schilderwerk als 'overwegend impressionistisch'. Naast het schilderen van landschappen, zeegezichten, stadsgezichten en portretten in olie werkt hij ook veel met pen, inkt en aquarel.

Panorama
Het Panorama Walcheren dat tijdelijk in de voormalige kerk is gevestigd bestaat uit acht gigantisch grote schilderijen tot wel 5 meter hoog en van 14 tot 40 meter breed. Het zijn karakteristieke Walcherse plekken met ieder hun eigen sfeer en jaargetijde. Het Panorama Walcheren en de schilderijententoonstelling van Arian van Dijk zijn te bewonderen op maandag van 10 tot 13 uur en op donderdag tot en met zondag van 13 tot 17 uur.[n]