Afbeelding
Foto: Onze Auto

WOENSDRECHT - Deelfietsen hebben we al in de gemeente Woensdrecht. Maar als het aan de gemeente ligt, komen daar ook elektrische deelauto's bij. De interesse lijkt er in ieder geval te zijn, gezien de resultaten van een onlangs gehouden interessepeiling.

 

Volgens wethouder Thierry de Heer waren er in totaal 204 reacties op de interessepeiling. "136 daarvan gaven aan interesse te hebben in het concept. En dat vinden wij toch best wel wat. Als het aan ons ligt, starten we zo snel mogelijk met het concept, maar hoe concreet de interesse echt is, is de vraag." Dat wordt dan ook de komende tijd nader bekeken, aangezien de voorinschrijvingen inmiddels geopend zijn via de aanbieder Onze Auto. "Er zijn tien verschillende abonnementsvormen, waarbij je per kilometer betaalt, maar afhankelijk van je abonnement ook nog een bepaald bedrag."


Anders denken

Wie gebruik wil maken van de elektrische deelauto, zal wel anders moeten gaan nadenken. "Je moet meer planmatig gaan werken en vooruit denken, de auto reserveren via een app. Het is ook niet je eigen auto, je deelt de auto met anderen." Volgens de wethouder staat deelmobiliteit nog in de kinderschoenen. "Maar dit is wel een heel ander project als bijvoorbeeld een deelfiets of de deelscooters zoals die in Bergen op Zoom waren. Wij denken dat deze andere vorm van mobiliteit zeker een kans van slagen heeft." Wie overstapt van een eigen auto naar het elektrische deelautoconcept van Onze Auto in de gemeente Woensdrecht, zal naar verwachting ook goedkoper uit zijn. "Vooral mensen die een auto nodig hebben, maar niet altijd, is dit ideaal. Met een elektrische deelauto betaal je alleen voor de gereden kilometers en je abonnementskosten. Terugkerende kosten als belastingen en verzekeringen heb je niet. En minder auto's leiden tot milieuvoordelen en meer ruimte. Één deelauto kan tot zes auto's vervangen."


Inschrijven

Via https://www.onzeauto.com/samen/woensdrecht kunnen mensen zich voorinschrijven.[n]