Burgemeester Adriaansen toont het prentenboel
Burgemeester Adriaansen toont het prentenboel Foto: P. krebbekx

Kinderen worden massaal voorgelezen

GEMEENTE WOENSDRECHT - Elk jaar vieren we de Nationale Voorleesdagen. Ook in de gemeente Woensdrecht staat men hier bij stil. Op de twee locaties van de scholen Fortuna en hun peuterspeelzaal wordt er deze dagen speciaal voor peuters en kleuters voorgelezen en ook in Ossendrecht op 't Paviljoen wordt aan deze doelgroep voorgelezen. 


Met het voorlezen bevorderen zij het lezen aan kinderen die dat meestal zelf nog niet kunnen en worden kleintjes later grote lezers. 

Voorlezen is een heerlijk moment voor kinderen én de voorlezers. Maar tussen al die mooie boeken is het soms moeilijk een keuze te maken. Daarom worden elk jaar de leukste prentenboeken gekozen die het jaar ervoor verschenen zijn. 

Dit jaar is dat het boek Maximiliaan Modderman viert een feestje! 

Elk jaar wordt er een speciale persoon gevraagd om te komen voorlezen. Dit jaar had LPS Fortuna burgemeester Steven Adriaansen van Woensdrecht gestrikt om dit mooie, nieuwe prentenboek voor te komen lezen. 

Alle kleuters uit Woensdrecht waren voor deze gelegenheid speciaal naar deze locatie gekomen en sloten zich bij de peuters en kleuters van Fortuna Hoogerheide aan. 

De kinderen hingen aan de lippen van de burgemeester en zijn mooie prentenboek. Maar natuurlijk waren ze ook onder de indruk van die prachtige 'medaille' die alleen een burgemeester heeft. 

In Ossendrecht konden de kinderen genieten van de voorleeskunsten van leesmediaconsulent Wendy Blommaert en werd er een echt feestje van gemaakt met taart, feesthoedjes, liedjes en cadeautjes.[n]