Mark Alberti, 2e plaats in Den Bosch
Mark Alberti, 2e plaats in Den Bosch Foto: Patrick van Loon

Hotak’68 1 van start met een overwinning

HOOGERHEIDE - Afgelopen weekend begon de voorjaarscompetitie voor de tafeltennissers van Hotak. Met wisselende resultaten en spannende wedstrijden werden er 4 wedstrijden gewonnen en 3 verloren.


Hotak’68 1 boekte een 6-4 overwinning tegen Flash 1 uit Eindhoven. Gert Gosselink behaalde het maximale resultaat. 3 overwinningen in het enkelspel en samen met Edwin Kommers werd het dubbel ook nog gewonnen. De resterende 2 punten kwamen op naam van Roald Vos. 

Ook het 2e team van Hotak wist de tegenstander (in dit geval Arnemuiden 2) met 6-4 te verschalken. Peter van Oevelen flikte hetzelfde kunstje als Gert Gosselink, 3 zeges in het enkelspel en een overwinning in het dubbel met kompaan Dennis Overbeeke, Dennis behaalde de overige 2 punten binnen. 

Voor Hotak 3 was het duidelijk een ander verhaal. In de 3e Klasse gingen ze met 1-9 kopje onder tegen het 1e team van STV uit Sas van Gent. Martijn Withagen kon gelukkig nog de 0 van het bord wegpoetsen door een zege voor zijn rekening te nemen. 

Hotak 4 klopte WITAC’89 1 (Willemstad) met 7-3 en lijkt dit seizoen mee te strijden om de titel in de 5e Klasse. Linley Steenbak was goed voor 4 punten (3 enkelspelen en het dubbel met Kees Overbeeke), Cees de Leeuw voor 2 punten en Kees Overbeeke voor 1. 

In de 5e Klasse C klopte het 5e Belcrum 12 uit Breda met ruime cijfers, 8-2. 

Alfons Govers en Kees Adriaanse waren samen goed voor 7 punten (beide 3 enkelspelen en gezamenlijk het dubbel). Het 8e punt werd in een spannende 5-setter binnen gehaald door Toon van Loon. 

Hotak 6 werd met 4-6 verslagen door Vice Versa’51 5 uit Oudenbosch. De sterk spelende Anouk Steenbak was goed voor 3 punten, 2 enkelspelen en het dubbel samen met Bas Rongen. Diezelfde Bas Rongen wist na een 5-setter op zijn beurt ook nog een punt binnen te harken.

Het 1e jeugdteam van Hotak moest het opnemen tegen Belcrum 7 uit Breda. Verwachtingsvol na de vele goede trainingssessies gingen ze de strijd aan  Met een kleine 4-6 nederlaag moesten de jonge Hoogerheidenaren ditmaal genoegen nemen. Zowel Thimo van Ingen als Tom van Oers wonnen 2 enkelspelen. 


Paratafeltennis

Namens Hotak nam Mark Alberti deel aan het 1e RTT paratafeltennistoernooi van 2023 in Den Bosch. 

Door enkele afzeggingen werd er besloten om de 2e en 3e klassers samen te voegen en een dubbele vierkamp te spelen.

Als nieuwbakken 2e klasser won Mark al zijn 4 partijen van de 2 3e klassers. Tegen 2e klasser Arthur Brans kwam Mark in de 1e partij tegen Arthur in de 5e set bij een achterstand van 8-1 zeer knap terug en wist de wedstrijd nog naar zich toe te trekken. Prima gedaan. De 2e wedstrijd tegen Arhur werd helaas een 3-1 nederlaag. Mark eindigde als 2e en kon tevreden terugkijken op de dubbele 4-kamp.


Informatie

Zin om te tafeltennissen? Jeugd, senior of parasporter, prestatief of recreatief, je bent van harte welkom tijdens één van de Hotak'68-trainingen. Zie ook de website www.hotak68.nl of neem contact op via het emailadres hotak68@ziggo.nl.[n]