Afbeelding
Foto: Humphrey Hekhuizen

Brabantse Wal Wielerevents 2023 staat in de startblokken

Door: Jose Van der Wegen Algemeen

GEMEENTE WOENSDRECHT - De eerste wedstrijd van de Brabantse Wal Wielerevents staat klaar voor de start. Op zondag 19 maart vindt de eerste wedstrijd plaats en wel in Woensdrecht.

De afgelopen jaren hebben vele renners uit continentale ploegen de Brabantse Wal Wielerevents weten te vinden. Daarnaast liepen de inschrijvingen bij de elite/beloften renners en de overige categorieën ook voortreffelijk. Er stonden grote pelotons aan het vertrek. Brabantse Wal Wielerevents betreft een samenwerking tussen de wielercomités van Huijbergen en Hoogerheide en deze zal voor 2023 voortgezet worden. In alle vijf dorpskernen van de gemeente Woensdrecht zal een KNWU-ronde worden georganiseerd. Hierbij krijgt de organisatie de medewerking van de KNWU en de gemeente Woensdrecht. Door het bundelen van krachten blijkt het mogelijk om in de hele gemeente weer koers te kunnen laten zien. Naar verwachting zal het storm lopen met inschrijvingen. Jeroen van Wezel, persverantwoordelijke van de Brabantse Wal Wielerevents denkt dat alle categorieën overvol zullen zijn: “We zullen zeker bij de elite/beloften/amateur te weinig startgelegenheid hebben. Daarnaast wordt er in de wedstrijden startgelegenheid geboden voor de nieuwelingen en wisselend junioren en sportklasse. We verheugen ons op grote pelotons die door de dorpen zullen rijden”. De organisatie verwacht veel spektakel, want er wordt in 5 wedstrijden bij de elite/beloften peloton gestreden om de Somers Planontwikkeling / Happy Dog klassement, een klassement met een heuse “Woensdrechtse leiderstrui” met mooie geldprijzen er aan verbonden.

Alle informatie is te vinden op www.vriendenvandekoers.nl en op www.wchuijbergen.nl. Het programma is als volgt: 19 maart in Woensdrecht met nieuwelingen, junioren, elite/beloften heren/amateurs, 26 maart in Huijbergen met nieuwelingen, junioren, elite/beloften en heren/amateurs, 2 april in Ossendrecht met nieuwelingen, sportklasse, elite/beloften en heren/amateurs, 28 mei in Hoogerheide met nieuwelingen, sportklasse, elite/beloften en heren/amateurs en 4 juni in Putte met nieuwelingen, elite/belofte/amateurs vrouwen, elite/beloften en heren/amateurs.