Afbeelding
Foto: José van der Wegen

Woensdrecht volop in actie tijdens NL Doet

GEMEENTE WOENSDRECHT – Ook dit jaar weer konden organisaties en vrijwilligers zich aanmelden voor NL Doet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. In diverse kernen waren er activiteiten. 


Stichting ’t Opkikkertje was één van de organisaties in de gemeente Woensdrecht die de deelnemers liet ervaren hoe leuk het is om je voor een ander in te zetten. Het bijna voltallige bestuur en een aantal gemeenteraadsleden van het CDA in Woensdrecht deden de groene kleur van hun jassen en sjaals eer aan. Vol enthousiasme snoeiden zij hagen bij, peuterden ze onkruid tussen tegels vandaan, veegden ze bergen bladeren bij elkaar van de terrassen en opritten. Alles om tuinen en terrein rondom de drie vakantiebungalows van ’t Opkikkertje een fikse opknapbeurt te geven. 


Tijdens het klussen werd volop gepraat en gelachen tussen bestuurs- en fractieleden. “We hoeven helemaal niet meer de hei op om elkaar beter te leren kennen,” concludeerde gemeenteraadslid Leo Kuijlen. Trots werd aan het einde van de ochtend het resultaat van alle werkzaamheden aanschouwd: de drie vakantiebungalows zijn weer omgeven door strakke hagen, er is geen grassprietje meer te zien tussen de terrastegels en al het onkruid is uit de borders getrokken.

Molen

Maar niet alleen bij 't Opkikkertje werd gewerkt. Ook Molen Johanna in Huijbergen en streekmuseum Den Aanwas in Ossendrecht mochten vrijwilligers begroeten in het kader van NL Doet. Volgens Theo Sanders van Molen Johanna werd er zowel op vrijdag als zaterdag hard gewerkt bij de molen en het Molenhuis, zoals het educatieve centrum voortaan heet. "Op vrijdag is onder meer het magazijn aangepakt en opgeruimd en is heel goed schoongemaakt, waar we erg blij mee zijn." Op zaterdag kwam vervolgens een team van de Lions Club meehelpen in de tuin van de molen, bijvoorbeeld met het knotten van wilgen. Ook werd de kelder van de molen leeggeruimd, opgeruimd en heringericht. 


Verf

Bij Den Aanwas in Ossendrecht werd er ook hard gewerkt. Een handvol vrijwilligers zorgde er in het museum voor dat de muren van een verse laag verf voorzien werden, zodat het museum straks bij de opening in april weer in topconditie verkeert. Helaas bleven de verfbussen bij Scouting Hoogerheide gesloten. Dit keer hadden zich geen vrijwilligers aangemeld voor de activiteit bij de scouting en dus werd ook het geplande houten rek op de zolder niet gebouwd. Wel werd er druk geklust, want de mannen van het vaste klusteam van de scouting waren gewoon aanwezig.[n]