Afbeelding
Foto: José van der Wegen

Eerste vergadering voor Dorpsplatform Hoogerheide

Door: Jose Van der Wegen Algemeen

HOOGERHEIDE - In De Boulevard in Hoogerheide hield het nieuwe Dorpsplatform Hoogerheide gisteravond de eerste openbare vergadering. Het platform bestaat momenteel uit zeven leden, maar er wordt nog gezocht naar leden uit de wijken Bloemenwijk en de wijk tussen de Huijbergseweg en Putseweg in. Dan is het gehele dorp Hoogerheide vertegenwoordigd in het platform. 

De voorbereidingen voor het nieuwe Dorpsplatform startten in augustus 2022. Erik Strating is de voorzitter van het nieuwe platform, Judith van den Bergh de secretaris en Inge Buzing de penningmeester. Er zijn op dit moment vier algemene leden, namelijk Ad Seegers, Ada Koster, Fanny Smits en Wouter Troost. Volgens voorzitter Erik Strating zal het Dorpsplatform zich met meerdere onderwerpen gaan bezighouden, maar vooral op het gebied van sociale cohesie, jeugd, zorg en veiligheid. Als het aan het platform ligt willen ze in de diverse wijken realiseren dat mensen weer meer naar elkaar gaan omkijken en daarmee dus de sociale cohesie vergroten. Voor de jeugd willen ze meer een plek in de samenleving realiseren. Er moet een balans komen tussen overlast en een plaats voor de jongeren, zodat ze in kunnen spelen op de behoeften van de jongeren met perspectief op de toekomst. Qua zorg maakt het platform zich zorgen over het feit dat er geen strikt beleid wordt gevoerd door de landelijke overheid. De zorg kan beter, ook in de gemeente Woensdrecht. Ook op het gebied van veiligheid kan er een en ander verbeterd worden denkt het platform. Met het oog op de toekomst wil het nog jonge platform ook kijken naar de woningbouwproblematiek. 

Veiligheid

Tijdens de eerste bijeenkomst waren ook de nieuwe BOA’s van de gemeente Woensdrecht aanwezig, Erik van den Heuvel en Ashana Dettmer. Zij zijn de vaste BOA’s in onze gemeente en stelden zich tijdens de eerste vergadering aan de aanwezigen voor. Ook Mark Inja van de BWI was aanwezig voor een uitleg over de BWI met een verbinding richting de onderwerpen waar het Dorpsplatform de accenten op gaat leggen. 

De leden van het Dorpsplatform hebben verder de verkeersveiligheid hoog op de agenda staan. Er is al een gesprek geweest met de gemeente over de situatie van de oversteekplaatsen op de Scheldeweg nabij de Haviksberg en de twee oversteekplaatsen in de Raadhuisstraat, bij de kruising van de Wouwbaan (Kruidvat) en de Flemingstraat (Kwantung). Er is gevraagd om in de Raadhuisstraat een officiële oversteekplaats voor voetgangers te realiseren, oftewel een zebrapad. Echter wacht de gemeente hier eerst nog mee tot alle werkzaamheden in de straat gerealiseerd zijn. Daarna gaat de gemeente bekijken hoe de straat eventueel heringericht kan worden. Ook de oversteekplaats aan de Scheldeweg wordt opnieuw bekeken op korte termijn.