Beker voor de 3e plaats
Beker voor de 3e plaats Foto: M den Ouden

Zilvermeeuw-recreanten zwemmen laatste wedstrijd

Algemeen

WOENSDRECHT - Op zondag 4 juni vond in zwembad de Schelp in Bergen op Zoom de 5e en tevens laatste wedstrijd voor de recreanten plaats. De laatste van dit seizoen, want pas na de zomerstop zullen opnieuw wedstrijden ingepland gaan worden. 

Het was een zonnige, warme zondag, maar binnen in het zwembad liep de temperatuur ook hoog op. Volop supporters op de tribune en vrijwilligers rond het bad zorgden ervoor dat het voor deze jonge kinderen een mooie en spannende wedstrijd werd. 

Uitslagen

De zeven ingeschreven zwemmers van de Zilvermeeuw zetten hun beste beentje voor en lieten zien dat zij tijdens de trainingen hun best hadden gedaan. Je zult bijvoorbeeld maar voor de eerste keer vlinderslag moeten zwemmen als je net 7 jaar bent! Voor deze jongste Zilvermeeuwtjes leverde dat drie mooie nieuwe tijden op. Bovendien verbeterden zij met zijn allen negen persoonlijke tijden. Ook waren er nog tien ereplaatsen waarvan zes keer goud, twee keer zilver en twee keer brons. Na vijf gezwommen wedstrijden tijdens dit seizoen werd van elke wedstrijd een puntentelling opgemaakt. Tijdens de  einduitslag na 5 wedstrijden verdiende de Zilvermeeuw een beker voor de 3e plaats.

Open water zwemmers

Vanaf vrijdag waren ook 5 Zilvermeeuwen aanwezig tijdens een Openwaterweekend rondom de Biesbosch. Op verschillende locaties werden buiten mooie zwemtochten tussen de 2 en 5 kilometer gezwommen, in totaal ruim 13 kilometer vanaf vrijdagavond.

Programma

Aanstaand weekend is het even rustig, het weekend van 17 en 18 juni staan de Nederlandse Junioren Kampioenschappen gepland. Hierbij zullen ook zwemmers van de Zilvermeeuw present zijn.

Info via www.zvdezilvermeeuw.nl