Tim en Sophie genieten bij het Zevende Lindes Filmfestival
Tim en Sophie genieten bij het Zevende Lindes Filmfestival Foto: Vivianne van Dam

Gastels kinderfilmfestival groot succes

Sport en vereniging

OUD GASTEL - De zevende editie van de Gastelse schoolfilmavond in schoolcomplex Futura in Oud Gastel, is afgelopen vrijdag een groot succes geworden. 

De oudervereniging en het team van openbare basisschool De Linde hadden alle lokalen omgetoverd tot filmzalen. Het was puur genieten voor alle kinderen bij het Zevende Lindes Filmfestival.

Toen de kinderen ’s middags naar huis gingen, trokken de ouderverenging en leerkrachten alle registers open om de lokalen zo snel mogelijk voor de filmvertoningen in te richten. Omdat de kinderen tevoren hadden gekozen voor zout of zoet, was er op een passende manier gezorgd voor popcornzakken. 

Samen met een lekker pakje sap, werd dat lekker smullen. Het was al behoorlijk donker wanneer in de vroege avond iedereen weer op De Linde verschijnt. Met kussens, poefen, zitzakken, loungesets, dekens, knuffels en wat al niet meer. In huispakken, pyama ’s , trainingspakken en gemakkelijk zittende kleding. Flikkerende lampjesslangen lichtten de gang over de uitgerolde rode loper uit. Het geheel kreeg de sfeer van een heus filmgala. Uiteraard werden bij binnenkomst de bioscooptickets ‘geknipt ‘. De groepen 1,2,3 en 4 hadden uit drie films een keuze gemaakt. Dat gold ook voor de groepen 5,6,7 en 8. De onderbouw genoot van Bings Dierenverhalen, Kikkerdril en Huisdiergeheimen. De ouderen keken naar Nanny McPhee, Johnny English en Hotel De Grote L. Het Zevende Lindes Filmfestival deed iedereen beseffen dat een basisschool meer is dan gewoon leren. Een filmavond als deze is vooral sociaal vormend. Een thema waarop hier regelmatig wordt ingezet. Met vermoeide en kleine slaapoogjes trok het jeugdige publiek rond 19.45 uur weer naar huis.