De trotse winnaar Leo Evers,  rechts Piet Vervaart eervol 2e plaats
De trotse winnaar Leo Evers, rechts Piet Vervaart eervol 2e plaats Foto: Ad van Peer K.B.O Hoeven

Leo Evers een goede driebanden kampioen De Profs’74

Sport en vereniging

OUDENBOSCH - Na het bandstoten werd begin januari het kampioenschap driebanden afgewerkt bij biljartclub De Profs’74. 

Een gezellig toernooi waarbij de deelnemers mooi driebanden spel lieten zien. Sommige zelfs met dik 1 gemiddeld. Frans Schouw, de kampioen van 2022, speelde een partij uit 18 in 13 beurten. Leo Evers, de latere kampioen, speelde het hele toernooi uitstekende partijen met 1 gemiddeld. De nieuwkomers bij de Profs waren niet te stuiten. 

Piet Vervaart uit de B poule knokte zich in de halve finale tegen Kees van der Sande naar de finale. Ook Leo Evers deed dat. Hij moest daardoor Rien Hoefnagels wel aan de kant zetten en had daar wel flink wat moeite mee. Maar Leo was zijn zenuwen te baas en zorgde dat hij in de finale kwam. In de finale kropen de aanwezigen rond het finale biljart. Nu gaat het gebeuren, werd er gezegd. Piet Vervaart was gebrand om nog een echte driebanden speler uit te schakelen. 

Leo Evers liet de twijfel achterwegen. Hij speelde een puike driebanden partij. Daar kon Piet Vervaart niet tegen op.  Met ruime voorsprong in negen beurten, versloeg Leo de tevreden Piet Vervaart. Piet nam in ieder geval de tas boodschappen mee naar huis. De medaille die beide ontvingen gaf aan dat zij een prima toernooi gespeeld hadden. Dankbaar ontving de kampioen ook zijn tas met trofee en medaille.

Rien Hoefnagels was pas jarig geweest en trakteerde met diverse lekkere hapjes, ook de derde plaats is lekker zei hij. Nu gaan de Profs aan de tweede helft beginnen aan de libre competitie. Ook daar zal het spannend zijn bij de K.B.O Hoeven.