ZPV Hieronymus kwam in actie op de Brabantse kampioenschappen
ZPV Hieronymus kwam in actie op de Brabantse kampioenschappen Foto: Rob Goossens

Halderberge zwemsters op Brabants kampioenschap

Sport en vereniging

OUDENBOSCH - Na een aantal jaren zonder regionale kampioenschappen in de winter, kon er dit weekend eindelijk weer een Brabants Winterkampioenschap georganiseerd worden. 

ZPV Hieronymus uit Roosendaal had de organisatie in handen van het 2-daagse toernooi dat werd gehouden in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven. 

Mede dankzij de hulp van vrijwilligers van de club werd het toernooi een groot succes. Dat succes was ook terug te zien in het water, want de zwemmers van de Roosendaalse club kwamen niet met lege handen thuis. 

Halderbergse zwemsters

Twee zwemsters uit de gemeente Halderberge deden mee aan dit toernooi. 

Multi-talent Roos Englebert uit Oud-Gastel ging uit haar comfortzone door mee te doen aan dit sprinttoernooi. Een paar weken terug kwam ze nog in actie op de 1000 meter vlinderslag (40 banen van 25 meter). 

Dit weekend zwom ze 50 en 100 meters. Op de 4x100m wisselslagestafette wist ze samen met haar teamgenoten (Selene Wortel, Nadja Roovers en Rosalie van der Bijl) een zilveren medaille veilig te stellen. 

Naast Roos deed er ook een zwemster uit Oudenbosch mee, namelijk Indy Verhoeven. 

Zij kwam in actie op de 50m vrije slag en op de estafettes 4x100m vrije- en wisselslag. 

Indy heeft al een tijd last van een vervelende blessure en het is daarom extra knap dat ze op dit toernooi mocht starten! Ze behaalde een 25e plaats op de 50 meter en een 6e en 7e plaats op de estafettes. 

Programma

Volgende week staat de volgende wedstrijd al weer op de planning en daarna gaan we ons weer focussen op het lange baan seizoen. 

Informatie

Wil jij ook een keer meetrainen, bijvoorbeeld bij de instroomgroep of juist bij de masters (20+)? 

Kijk op: www.zpv-hieronymus.com