PR voor Wouter Bouwman op halve marathon

HALDERBERGE - Zondag 22 januari was het voor Wouter Bouwman sinds jaren weer eens zover. Hij heeft een halve marathon gelopen! En wel “De halve van Maassluis”, vlakbij “Het Westland”, waar hij geboren en getogen is.

Wouter vond het wel een dingetje. Onbewust was hij er toch alweer een tijdje mee bezig. Veel vragen in zijn hoofd als: 'Hoe zou het gaan, komen er pijntjes, welke kleding trek ik aan, is m’n voeding en vochtbalans voldoende op peil voordat ik start, etc. Anyway…brainbalast.'


Genieten

Wouter besloot om aan te sluiten bij een pacer, die op 1.45 uur liep. Voor hem een prima tempo, gemiddeld 4.58 per km. Eenmaal aan het lopen, begon hij weer langzaam aan te genieten. De brainbalast verbleekte, z’n benen deden wat ze moesten doen en het weer was best lekker. Windstil en een graadje of 2.


Schema

Omdat Wouter in de opbouw van zijn eerste marathon zit, was dit voor hem een goede opmaat om te onderzoeken welk looptempo hij lekker lang kan volhouden. Hij heeft al meerdere malen met zijn trainer Ad Vissers hierover gespard en heeft daardoor een mooi schema van hem mogen ontvangen.

"Het is fijn om er met iemand over te sparren die weet waar hij het over heeft."


Resultaat

De loop verliep prima, hij had zelfs nog genoeg fut om de laatste 3 km nog even lekker ouderwets te rammen. Uiteindelijk mocht hij eindigen op plek 153 van de 310 deelnemers.[n]