zomerafsluiting bij het Gastelsveer
zomerafsluiting bij het Gastelsveer Foto: Gastels Fanfare

Gastels Fanfare organiseert uitwisselingsconcert in Bergen op Zoom

Algemeen

HOEVEN - Op zaterdag 25 maart organiseert Gastels Fanfare een uitwisselingsconcert met muziekvereniging St. Caecilia uit Hoeven en fanfare Weldoen door Vermaak uit Clinge.

Muziekvereniging St. Caecilia uit Hoeven is een vereniging die bestaat uit de afdelingen fanfare en drum- en malletkorps en is opgericht in 1905. Vanaf april 2016 staat de fanfare o.l.v. dirigent Caspar Versluis. St. Caecilia heeft ook een studieorkest, ‘De Happy Notes’ wat bestaat uit 22 leerlingen o.l.v. Lydia van Meer. Lydia is ook een aantal jaren dirigente geweest van het jeugdorkest van Gastels Fanfare. Tevens hebben deze 2 verenigingen samengewerkt om destijds de Hafabra jeugdmuziekdagen mede te organiseren. 

Fanfare Weldoen door Vermaak uit  Clinge bestaat inmiddels al 130 jaar maar is nog altijd jong van geest. O.l.v. dirigent Richard Schroevers zijn de afgelopen jaren vernieuwende projecten uitgevoerd, waaronder een groot concertwerk met acteur. Regelmatig voert deze fanfare werken voor Brassband uit. Ze zien hierin vaak een technische uitdaging. Bij de uitvoering op deze avond zal een  première van het werk Viking Age, origineel voor Brassband, worden uitgevoerd. Tevens wordt het spectaculaire werk Windows of the World uitgevoerd. Het beloofd een spetterend optreden te worden. Richard Schroevers is natuurlijk bekend als voormalige dirigent van Gastels Fanfare gedurende ruim 10 jaar en hij speelt nu mee in het orkest.

Een mooi moment om op 25 maart de samenwerkingen uit het verleden te verbinden naar het veelbelovende concert dat deze avond plaats zal vinden.

Gastels Fanfare zal de avond openen onder leiding van dirigent Erwin Eestermans. Erwin staat nu bijna 10 maanden voor de vereniging. Erwin heeft muziek gestudeerd aan het Lemmensinstituut te Leuven waar hij is afgestudeerd op euphonium en bastuba. Later heeft hij bijkomend Cultuurmanagement gestudeerd aan de Universiteit Antwerpen. Naast een jeugdkoor en een volwassenenkoor heeft Erwin voor heel wat muziekverenigingen gestaan als dirigent. Gastels Fanfare heeft in mei 2022 een mooi concert met filmbeelden uit the Lion King gegeven. Een paar nummers die ze nu zullen spelen zijn Tina Turner Medley en Sorry.

Kom luisteren naar deze 3 verbonden verenigingen in Het Rijks in Bergen op Zoom op 25 maart vanaf 19.30 uur. De toegang is geheel gratis.