ScoutingHoeven zet zich in voor buitenspelende kinderen

HOEVEN - Vanaf 7 maart wordt de jaarlijkse Jantje Beton-collecte georganiseerd: een collecte voor en door het jeugdwerk in de buurt. In Hoeven zet Scouting Maria Goretti zich in voor deze collecte. Samen met nog 700 andere Scoutinggroepen en verenigingen in Nederland collecteren zij deze week voor Jantje Beton.


De helft van de opbrengst gebruikt Jantje Beton voor projecten die ervoor zorgen dat alle kinderen in Nederland veilig, vrij en avontuurlijk buiten kunnen spelen. De andere helft gaat naar Scouting Hoeven, die het geld inzet om jeugd en jongeren blijvend uitdaagt om lekker buiten te spelen. Een goed extraatje voor de kampen en andere activiteiten.

Gewoon lekker buiten spelen, dat wil ieder kind. Maar vaak is er geen speelruimte, is de speelplek slecht bereikbaar of niet uitdagend genoeg. Samen met de 700 andere Scoutinggroepen in Nederland is Scouting Hoeven verantwoordelijk voor een groot deel van de opbrengsten van de Jantje Betoncollecte. Scouting staat voor ontwikkeling en uitdagend buitenspelen stimuleert de creativiteit en vindingrijkheid van kinderen. Daarom draagt Scouting graag een steentje bij om betere speelplekken te realiseren voor kinderen in heel Nederland. Scouting Hoeven hoopt dat zij op uw steun mogen rekenen wanneer de jeugdleden met een collectebus bij u voor de deur staan. Ook collecteren wij online. Een link hiervoor kunt u vinden op de Facebook pagina van Scouting Hoeven. Alvast heel erg bedankt namens Scouting Hoeven.

Scouting Maria Goretti is in 1961 opgericht en biedt al ruim 60 jaar een leuke vrijetijdsbesteding aan kinderen. We bieden zo'n 100 kinderen en jongeren wekelijks het Scoutingspel en doen dat vanuit ons honk aan de Opperstraat.[n]