Hoeven 1 verliest nipt van Terneuzen

HOEVEN - Hoeven 1 speelde zondag uit bij een van de kampioenskandidaten Terneuzen. De ploeg uit Zeeuws-Vlaanderen beschikt over een sterke selectie met hele technische spelers.

De eerste helft speelde Hoeven wind af. Hoeven probeerde compact te spelen. Erwin Roks kreeg de bal ter hoogte van hoek zestienmeter, maakte nog een paar stappen met de bal om dIe vervolgens met een hard geplaatst schot in de verre hoek te schieten. Hoeven leidde met 1-0. Even later kreeg Rick Braspenning een kansje maar het lukte niet de bal over de keeper te plaatsen. In de 23ste minuut loste Erwin een schot dat maar rakelings over ging. Dat deed Wouter van Oosterhout ook in de 27ste minuut. Terneuzen ging de druk opvoeren. In 36ste minuut was het raak. Uit een voorzet vanaf links kon de spits van Terneuzen inkoppen. Onze keeper Arthur Raaymakers had in de 40ste minuut een pracht redding. Hij pareerde een kopbal door de bal nog net uit de bovenhoek te tikken. Toch scoorde Terneuzen nog net voor rust. De spits van Terneuzen loste een diagonaal schot. Met een 2-1 achterstand ging Hoeven de rust in. Na rust had Terneuzen de wind mee, het was onze keeper die een aantal keren een verdere voorsprong voorkwam. Daarbij moet aangetekend worden dat Terneuzen erg slordig met hun kansen omging. Hoeven wisselde maar liefst op 5 plaatsen. Thomas van de Broek ging in de spits spelen. De laatste 10 minuten waren voor Hoeven waarbij Thomas nog met een achterwaarde kopbal de keeper van Terneuzen probeerde te verschalken en waarbij Terneuzen in de 90ste minuut nog de paal raakte. Het bleef 2-1. Een gelijk spel had er in gezeten, maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat Terneuzen de overwinning verdiende. Door de winst bezet Terneuzen samen met Groen Wit de koppositie. Tegen Groen Wit speelt Hoeven 1 volgende week in Breda. Groen Wit moet punten pakken om de koppositie te behouden, Hoeven om weg te blijven bij de onderste 4 ploegen.

Een gehavend Hoeven 2 wist niet te winnen van Victoria 2, terwijl ze de vrijdagavond ervoor een zwaar bevochte overwinning wisten te behalen bij Hontenisse. Hoeven 3 pakte drie punten. Dat lukte Hoeven 5 niet. Hele goede zaken deed Hoeven 4, die fier lijstaanvoeder is en speelde tegen de nr.2 in hun klasse Beek Vooruit 4. Met rust was het nog 1-1 maar de ervaren spelers van Hoeven wisten de jonkies van Beek Vooruit met verzorgd technisch voetbal en een dosis inzet de 2de helft te verstaan. Het werd 4-2 voor Hoeven die zich door de overwinning nog steviger aan de kop nestelt.[n]