SC Gastel 1 weet weer niet te winnen

OUD GASTEL - Na een korte busreis kwam SC Gastel aan bij het sportpark van RVV Coal. Bij aankomst werd al snel duidelijk dat er geen lijnen waren getrokken op het hoofdveld en werd gemeld dat de wedstrijd op het naastgelegen kunstgras gespeeld zou worden. Daar was echter nog een wedstrijd gaande, dus zou er pas veel later aangevangen kunnen worden.

De scheidsrechter keurde later het hoofdveld wel goed, maar de lijnen moesten wel snel opnieuw getrokken worden. Een kwartiertje vertraging dus, maar om 14.15 uur werd er alsnog afgetrapt.

SC Gastel wilde weer eens 3 punten pakken. Na reeds 7 gelijke spelen, komen de onderste plaatsen steeds dichterbij. Het begin van de wedstrijd was echter niet goed. Coal had vaker de bal dan Gastel lief was. Het was dan ook al snel raak, een bal vanaf links werd hard voorgegeven en bij de 2e paal werd de bal ingetikt. SC Gastel probeerde met hard werken een gelijkmaker te forceren. Er waren meerdere kansen, maar de grootste kans hiervoor was voor Sven. Hij werd de diepte in gestuurd door Richard en kwam 1 op 1 met de keeper. Meerdere mogelijkheden waren er om de keeper te verschalken, maar hij stuitte helaas op de keeper. In de laatste minuut van de 1e helft dan toch raak. Bart Aarssen ontving de bal rond de middenlijn, ging lopen en besloot vanaf een meter of 25 eens te schieten. Een droge knal belandde in het doel en daarmee ging SC Gastel met een beter gevoel de rust in.

Een donderspeech in de rust moest er voor zorgen dat SC Gastel fel zou starten en dat deed het ook. Het zette Coal onder druk en zij raakte steeds meer gefrustreerd. De wedstrijd werd steeds grimmiger met stevige overtredingen, maar vooral het taalgebruik van bepaalde spelers was ronduit smakeloos te noemen. Het is jammer dat ze dit alleen durven achter de rug van de scheidsrechter om. Na ongeveer 65 minuten voetballen een rode kaart voor Coal, 2x geel voor overtredingen en de laatste man kon terecht gaan douchen. SC Gastel had dus nog minimaal een half uur om de winnende treffer te maken. Meerdere grote kansen waren er, maar ze gingen er allemaal niet in. We kwamen zelfs nog goed weg na een schot op de lat van Coal in de laatste minuten. Het werd weer 1-1, net zoals de thuiswedstrijd.

Het verslag begon al met 7 gelijke spelen en we staan nu dus op 8. Positief is dat we weinig verliezen, maar we moeten ook weer een keer 3 punten gaan pakken. Aanstaande zondag komt hekkensluiter Rood-Wit op bezoek bij SC Gastel.[n]