Woensdag 15 maart

'Hidden figures' en 'The Fabelmans' bij Fanfare

20:15 | Filmtheater Fanfare

Hidden figures woensdag 15 maart 20.15 uur i.s.m. De Pelgrim. Ondanks het feit dat er nog forse barrières bestonden van gender en ras, werkte al een groeiende groep vrouwen voor de NASA. Dat nota bene drie zwarte vrouwen in staat waren om de ingewikkelde wiskundige berekeningen uit te voeren, werd bepaald niet gemakkelijk geaccepteerd. The Fabelmans donderdag 16 maart 20.15 uur. Sammy Fabelmans, groeit op in Arizona en hij is al jong begeesterd door het medium film. Alleen zijn moeder Mitzi staat helemaal achter hem, zijn vader Burt vindt het meer een jeugdhobby van zijn zoon. Samen met vrienden en zussen maakt hij zijn eerste speelfilms en legt hij alle wederwaardigheden van zijn familie vast op 8 mm. Later krijgt hij van een oom een 16-millimetercamera en wordt het allemaal nóg echter. Op zijn 16e komt hij achter een schokkende waarheid over zijn moeder, waar hij later in E.T. ook naar verwijst. Verwacht: donderdag 23 maart The whale (Aronofsky) 20.15 uur. Vertoningsadres: Utopiazaal Markland College, Pagnevaartweg 7, Oudenbosch. www.filmtheaterfanfare.nl


Donderdag 16 maart

Hulp bij aangifte Inkomstenbelasting

9:30 | Bibliotheek West-Brabant

Hulp bij aangifte Inkomstenbelasting in de bibliotheek in Oudenbosch

 

Zondag 19 maart

Voorspeelochtend St. Caecilia Hoeven

10:30 | Dorpshuis het Kompas

Zondag 19 maart is de jaarlijkse voorspeelochtend van K.E. muziekvereniging St. Caecilia uit Hoeven. Op deze ochtend laten de leerlingen van de fanfare en het drum- en malletkorps horen wat ze op muzikaal gebied geleerd hebben. Er zijn solo optredens, maar ook duo's en ensembles. Ook Happy Notes, het leerlingenorkest van de fanfare, zal optreden. Muziekvereniging St. Caecilia is er zeer trots op om zo'n mooie groep met jeugdleden te hebben, die plezier hebben in het maken van muziek, of dit nu met een slagwerkinstrument is of met een blaasinstrument. Bent u benieuwd naar de kunsten van onze jonge muzikanten? Kom dan op zondag 19 maart een kijkje nemen in buurthuis het Kompas in Hoeven. Aanvang 10.30-11.45 uur, toegang gratis. Zaal open vanaf 10.00 uur.

 

Maandag 20 maart

Geheugenhuis spreekuur

14:00 | Bibliotheek West-Brabant

Het Geheugenhuis Oudenbosch organiseert geheugenhuis spreekuren: er is dan een vrijwilliger met veel ervaring aanwezig waar je je verhaal kwijt kunt, die je de weg wijst en die meedenkt om mogelijke ondersteuning of oplossingen te bedenken. Je vindt er een uitgebreide collectie boeken, herinneringsfilms en geheugenkoffers. De koffers kunnen helpen met het voeren van gesprekken en het trainen van je geheugen. In het Geheugenhuis Oudenbosch hebben we ook een belevenistafel waarmee mensen worden uitgedaagd om interactief met elkaar in gesprek te gaan. Eerstvolgende spreekuur op maandag 20 maart van 14.00-16.00 uur.