Leerlingen groep 8 De Bukehof ruimen op
Leerlingen groep 8 De Bukehof ruimen op Foto: Anne Jongenelen - De Bukehof

Basisschool De Bukehof ruimt op tijdens opschoondagen

Algemeen

OUDENBOSCH – Naar aanleiding van de Landelijke Opschoondag hebben de kinderen van groep 8 van basisschool De Bukehof hun handen uit de mouwen gestoken en samen rondom het thema ‘Wat pak jij op?’ de schoolomgeving opgeruimd. 

Zaterdag 18 maart was de 21e Landelijke Opschoondag. De Landelijke Opschoondag is een dag waarop er met elkaar aandacht wordt besteed aan het opruimen van de grote hoeveelheid zwerfafval dat jaarlijks gewoon op straat gegooid wordt. Het thema van dit jaar was: ‘Wat pak jij op?’ Hiermee benadrukt initiatiefnemer ‘Nederland Schoon’ het letterlijk oprapen van zwerfafval op straat en stimuleren zij symbolisch heel Nederland om een actie op te pakken. Aan deze dag hebben wel meer dan 50.000 vrijwilligers meegedaan.

Ook de kinderen van Basisschool De Bukehof hebben gehoor gegeven aan deze landelijke actie. Op maandag 20 maart heeft groep 8 flink de handen uit de mouwen gestoken en met elkaar de schoolomgeving opgeruimd. Met opraapstokken en vuilniszakken zijn zij de buurt in gegaan hebben op verschillende plekken zwerfafval opgeruimd. De kinderen hebben flink wat opgestoken duimen gekregen van buurtbewoners.

“Als school vinden we het erg belangrijk om kinderen mee te geven om goed voor hun omgeving te zorgen en bijvoorbeeld afval weg te gooien in de daarvoor bestemde bakken,” aldus Michel Harmans, directeur van De Bukehof.

Met elkaar hebben de kinderen grote berg zwerfafval opgeruimd. Op deze manier hebben de kinderen ervoor gezorgd dat hun schoolomgeving er weer netjes uitziet.