Summertime: schilderij van Mieke Aarsen-Antens.
Summertime: schilderij van Mieke Aarsen-Antens.

Arboretum Oudenbosch opent seizoen op zaterdag 1 april

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

OUDENBOSCH - Zaterdag 1 april opent Botanische Tuin Arboretum Oudenbosch weer haar poorten. In het nieuwe seizoen, dat loopt tot en met 31 oktober, is de tuin op zon- en feestdag van 12.00-17.00 uur open en op dinsdag t/m zaterdag van 13.30-16.30 uur. Buiten deze tijden is de tuin alleen op afspraak te bezoeken.

De tuin, die 36 jaar geleden in mei, na maanden van intensieve voorbereiding, heel klein is begonnen is nu uitgegroeid tot een volwaardig arboretum met internationaal erkende interessante collecties. Meteen bij de opening is er de officiële ingebruikname van de Kleine Mensjes Klimaatroute in de tuin. Dat gebeurt om 13.00 uur in het bijzijn van de klimaatburgemeester Erik Bakker, de ontwerper van de route Monique Jasperse van de Kunsthal en Johan van Oosterhout, voorzitter van Arboretum Oudenbosch.

Op 1e Paasdag, is er zoals elke 2e zondag van de maand, een publieke rondleiding met een van onze ervaren gidsen. Daarvoor moet u wel tevoren een ticket kopen via www.arboretumoudenbosch.nl of www.visithalderberge.com.

Expositie Mieke Aarsen-Antens

Mieke Aarsen-Antens exposeert in het toegangsgebouw haar oeuvre schilderijen. Na een lange zoektocht van allerlei technieken uitproberen, heeft zij voor acryl gekozen. Haar interessegebied is breed en daardoor schildert zij, wat haar op dat moment raakt. Zij is niet in één stijl te vangen en zoekt met kleur en textuur naar de impressionistische vorm. Laag over laag worden haar werken opgebouwd. Door deze gelaagdheid krijgt het werk diepere kleuren. Zij vindt het een uitdaging om d.m.v. compositie, kleur en verschillend materiaalgebruik, steeds weer de juiste toets te raken. Haar inspiratie haalt zij uit zelfgemaakte foto’s, vooral de natuur is favoriet. Vandaar dat zij in haar expositie “kleurrijke wereld” vooral “natuurwerk” laten zien. 

Expositie Nanda Sebregts

Nanda Sebregts exposeert haar oeuvre handvaardigheden in de theekoepel. Nanda is al jaren creatief bezig met diverse materialen. Ze haakt en breit met diverse technieken en gebruikt ook knifty ringen voor het maken van allerlei omslagdoeken, poncho’s en sjaals. Daarnaast heeft ze zich toegelegd op het maken van pixel schilderijen. Tijdens haar expositiemiddag op zondag 2 april in de theekoepel van het Arboretum Oudenbosch laat ze u graag zien wat ze in haar mars heeft. De bezoektijd is van 12.00 - 16.30 uur. Meer informatie kunt u vinden op haar website www.jonacreations.nl.