Christ Vergouwen.
Christ Vergouwen. Foto: Wbgk.nl

Christ Vergouwen jubileert bij West-Brabants Gemengd Koor

Algemeen

OUDENBOSCH - Christ Vergouwen, de in Halderberge en wijde omgeving bekende dirigent, jubileert bij het West-Brabants Gemengd Koor. Vanaf 1 februari 1996 is hij verbonden als muzikaal leider en dirigent van dit koor. Op 1 februari 2021, tijdens de pandemie, was hij 25 jaar aan het WBGK verbonden.

Weer repeteren

In de loop van 2022 werden de repetities weer opgestart en vroeg het bestuur van het WBGK aan hem een programma samen te stellen voor een jubileumconcert. De afgelopen maanden oefent hij met het koor voor een prima uitvoering op 23 april a.s. in de kapel van Bovendonk te Hoeven.


Blijven repeteren

Opmerkelijk is dat bij het ouder worden van de koorleden hij in staat is om het niveau van het koor te handhaven. Dat geeft zijn betrokkenheid en gedrevenheid weer als dirigent en muzikaal leider. Hij heeft meerdere gezelschappen onder zijn hoede gehad en is nog dirigent van het Oudenbosch Mannenkoor en betrokken bij de Bernardusparochie. Daarnaast begeleidt hij individuele solisten op de piano en werkt hij mee aan het opnemen van cd’s.

Jubileumviering

Christ Vergouwen viert zijn jubileum tijdens het concert op zondag 23 april. Ook het WBGK onder zijn leiding staat dan stil bij haar jubileum op 5 september 2021. Het wordt een prachtig muzikaal feest. Kaarten zijn nog te bestellen bij info@wbgk.nl of telefonisch 06-23978045.