Palmpaasstokken
Palmpaasstokken Foto: Kinderwoorddienst.nl

Palmpasen: een bijzondere start van de Goede Week

OUDENBOSCH - Zondag 2 april vieren we om 11.00 uur in de Basiliek van Oudenbosch Palmzondag, de intocht van Jezus in Jeruzalem. Het is de start van een heel bijzondere week: 'De Goede Week', de laatste etappe naar Pasen. 


Met alle kinderen houden we aan het begin van de viering een Palmprocessie door de Basiliek en gaan daarna in de crypte het verhaal van de Goede Week en Pasen verder verwerken tijdens de kindernevendienst. Maak thuis je Palmpasenstok al klaar: Neem twee houten latten of stokken en maak er een kruis mee. Let wel op: maak de stok niet te zwaar! Omwikkel de latten met gekleurd papier of lint, zodat je het hout niet meer ziet. Je kunt er ook leuk gekleurd crêpepapier of tape voor gebruiken. Bevestig met plakband de paaseitjes of andere leuke paasversiering aan een touw of lint. Knoop ook deze versiering aan het kruis, zodat dit losjes naar beneden komt te hangen. Het kruis kun je verder nog versieren met vlaggetjes of uitgeknipte paasfiguurtjes. Je kunt de palmpasenstok zo mooi maken en zo rijkelijk decoreren als je zelf wilt.

Laat nog even weten dat je komt, dan zorgen we ervoor dat er ook voor jou een broodhaantje is: projectmedewerker@bernardusparochie.nl[n]